Beställ katalog

Inspiration för ditt hus exteriör

Första intrycket för dina gäster – men också känslan som välkomnar dig hem varenda dag. Ditt hus exteriör är en viktig del i det ljuva villalivet. Och här bjussar vi på våra bästa tips kring hur du fixar till den.

Fasad, tak, dörrar, fönster och kulörval… Ditt hus exteriör består av många olika ingredienser, och för att få ett fint resultat gäller det att hitta ett recept som funkar. Här har vi därför bullat upp med artiklar, bilder – och goda idéer från våra kunder. Passa också på att beställa hem vår huskatalog, där finns ännu mer inspiration för ditt hus exteriör.

Börja med basen

Här på SmålandsVillan bygger vi ju våra hus i trä. Därför väljer vi också träpanel till husens fasad. Träpanel är inte bara en svensk klassiker, det är också en mångsidig sådan. För olika sorters panel ger sitt speciella bidrag till husets uttryck. Titta bara vilken skillnad det blir mellan liggande och stående panel, det här är ett viktigt val för att fixa rätt stil för ditt hus exteriör. Ett annat är ett snyggt tak i rätt kulör, det sätter verkligen pricken över i:et.

Rätt kulör för ditt hus exteriör

Vilka kulörer du väljer till ditt hus exteriör: fasad, tak, fönster och foder, dörrar – med mera – gör också sitt till. Här finns två huvudspår att välja mellan. Det ena är att jobba med kulörer som går ton i ton, eller kanske till och med en och samma kulör? Monokroma färgsättningar blir allt mer populärt. Det andra är att välja kulörer som skapar fina kontraster, tänk vita knutar, det är ju ett klassiskt exempel. Så, vilket ska man då välja? Ja, det får stilen du föredrar och din personliga smak bestämma.

1,5 planshus Villa Komstad från Smålandsvillan

Krydda med väl valda detaljer

En viktig detalj för ditt hus exteriör är om du väljer fönster med eller utan spröjs. Tänk dig till exempel ett lantligt hus utan spröjs, det känns väl inte riktigt rätt, eller hur? Fundera också lite extra kring hur du vill ha husets entrétak – ett snyggt sådant i den stil du gillar gör verkligen det lilla extra. Och missa för all del inte att välja en snygg ytterdörr. Vilken stil och vilken kulör du väljer på din dörr spelar stor roll för att ge ditt hus exteriör ett välkomnande uttryck.

Rama in med uteplats och trädgård

Tänk också på att hur du designar din trädgård och dina uteplatser påverkar hur ditt hus exteriör kommer att upplevas. Här är det, precis som när du tänker inredning, klokt att försöka hålla dig till den berömda röda tråden. Det hjälper dig att skapa en enhetlig stil som låter ditt hus exteriör komma till sin fulla rätt.

Inspireras av våra kunders exteriöra val

Funderar du på husets yttre? Kika på våra kunders sociala medier och låt dig inspireras!

 

Frågor och svar - exteriörsinspiration

Förutom här på vår hemsida kan du hitta inspiration till ditt hus exteriör på bloggar och andra webbsidor, i sociala medier och inredningstidningar – bland annat. Ta gärna en titt i området du ska bygga i också, det blir extra bra om ditt nya hem passar in i sin miljö.

Ditt hus exteriör är hur huset ser ut på utsidan: fasad, tak, fönster, dörrar – med mera. Här handlar det lika mycket om det första intrycket som besökare får av ditt hus som om att skapa den känsla du vill ska välkomna dig hem varje dag.

Absolut, ta en titt i tillvalskatalogen – och prata med din säljare så får du veta mer om alla möjligheter.

Familj på uteplats utanför sitt nybyggda hus
Skapa en fasad som ger ett första intryck som aldrig slutar imponera.
Mamma visar son deras nybyggda hus
familj umgås på altan till nybyggt hus

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Susanne Liljegard Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.