Beställ katalog

Enplanshus

Villa Fredriksdal

Allt om detta hus

Pris

Pris från

2 146 000 kr

Pris inflyttningsklart från

2 198 500 kr

  • Bygghöjd 3,5 m
  • Byggarea 139 m2
  • Boarea 122 m2
Se alla planlösningar

Testa Husbyggaren

Låt ditt drömhus ta form

Bygg online

Populärt 1-planshus med många möjligheter

Favoriten Villa Fredriksdal bjuder på trivsamma och välplanerade kvadratmetrar i form av ett ljust, lättskött 1-planshus med rum för många olika husdrömmar. Här kan du nämligen välja mellan fem olika planlösningar.

Villa Fredriksdal stoltserar både med egen barn- respektive vuxenavdelning, och med sociala ytor för både vardag och fest. Redan i entrén välkomnas du av ljuset, som kännetecknar hela huset. Rakt fram väntar vardagsrummet som är fint redan från början, och som kan bli oerhört maffigt om tre sovrum räcker för er. Här serveras också ett riktigt kök med plats för mysiga vardagsmiddagar och god kontakt med vardagsrummet via bardisken.

Oavsett vilken planlösning ni faller för ligger husets mer privata delar på varsin sida av det sociala mittpartiet. På ena sidan, ostört lugn i ett luftigt sovrum, granne med wc med dusch och tvättstugan med praktisk groventré. På den andra, två eller tre sovrum och ett allrum eller arbetsrum. Som sagt, Villa Fredriksdal ger rum för många olika husdrömmar.

Planlösningar

Planlösning 1 av 5

Standard: Välplanerad, ljus och lättskött

I vår standardplanlösning ligger 3 av sovrummen invid varandra i husets vänstra del, både med eget allrum och badrum tätt intill.

Planlösning 2 av 5

Fyra sovrum: Mer space för större barn

Till skillnad från standardutförandet har allrummet slopats till förmån för mer yta i sovrum 2 & 3. Vill du ge de större barnen, eller gästen, mer eget space? Här är planlösningen för dig.

Planlösning 3 av 5

Fyra sovrum och arbetsrum: Hemmajobba ostört

Det här alternativet gör plats för ett arbetsrum istället för allrum. Här kan du hemmajobba ostört, avskilt från husets livliga kök och vardagsrum.

Planlösning 4 av 5

Stort vardagsrum: Som gjort för att mötas i mitten

Väggen mellan sovrum 4 och vardagsrummet tas bort och skapar ett ännu större vardagsrum. Den stora ytan flyter samman med köket och blir en social plats för hela familjen – och många vänner.

Planlösning 5 av 5

Stort allrum och tre sovrum: Gemensam plats för barnen

Här har sovrum 3 fått ge plats för ett större, avsides allrum. Kanske som rymligt tv-rum för barnen och deras kompisar? Eller för den som vill smita undan en stund.

Gillar du denna planlösning?

Den går att få i flera av våra andra husmodeller!

Fler planlösningar

1 av 5

Standard: Välplanerad, ljus och lättskött

2 av 5

Fyra sovrum: Mer space för större barn

3 av 5

Fyra sovrum och arbetsrum: Hemmajobba ostört

4 av 5

Stort vardagsrum: Som gjort för att mötas i mitten

5 av 5

Stort allrum och tre sovrum: Gemensam plats för barnen

Visningar

Susanne Liljegard Säljare, Smålandsvillan

Kittlar huset dina smaklökar?

Vad kostar det?

Låt oss sätta samman ett prisförslag. Huset du gillar på platsen du älskar.

Hur funkar det?

Vi gör husbygge enkelt. Låt oss berätta hur det går till.

Vill du veta mer om det här huset?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Vad som ingår?

Bra standard är standard

Istället för att erbjuda en uppsjö tillval har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus.

Läs mer

Bygg online

Se priset direkt

Bygg ditt drömhus på några minuter

I vår husbyggare kan du komponera ditt drömboende med några enkla klick och se priset direkt. 

Till husbyggaren

Uppskattad energianvändning

En nybyggd Smålandsvilla är en energisnål villa. Här kan du få ett hum om energiförbrukningen i ditt drömhus just där du tänker bygga. Fyll bara i din kommun.

När du väljer en plats du vill bygga på så anpassar vi webbplatsen för att ge dig mer relevant information. Du kan byta plats när som helst.

Energianvändning

(värme & varmvatten)

4 100

kWh/år
Malmö (grundval)

Total energi­användning*

(inklusive hushållsel)

7 800

kWh/år
Energiklass

B

Bygg nytt och bo billigare

Ja, det är sant. Du kan faktiskt bo billigare i ett alldeles nybyggt hus än i ett begagnat. Trots dagens räntor och elpriser.

Spara mer med solceller

När drömhuset ska bli ditt finns det mycket man villhöver. Men det finns ett tillval som lönar sig lite extra: solceller.

Vad är driftskostnader, egentligen?

När man ska bygga eller köpa hus får man höra att driftskostnaderna ska vara låga – men vad betyder det? Låt oss förklara.

Villa Fredriksdal - En av Sveriges mest populära husmodeller
122 välplanerade kvadratmeter!
Villa Fredriksdal
Barn tar på sig stora inneskor i nybyggt hus
Kvinna arbetar vid laptop

Vårt trygghetspaket

Tryggt husköp med SmålandsVillan

Oavsett vad som händer utanför dörren kan vi lova dig en trygg resa hela vägen till ditt nya hem. Här berättar vi varför.

Läs mer
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Niclas Johansson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Frågor och svar

Ta kontakt med en av våra säljare så hjälper vi er vidare. Det kostar inget alls att boka ett möte. Vill du fundera lite själv och bilda dig en uppfattning om hur du vill att ditt hus ska se ut: besök våra villavisningar runt om i landet. Du kan också testa att bygga ditt drömhus i Husbyggaren. Här kan du enkelt bygga ditt hus online och se vad det kostar innan du får offert. Ett annat tips är att gå vår Husbyggarskola, där får du lära dig allt om hur husresan med SmålandsVillan går till.

Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Blir bygglovsbeslutet överklagat? Generellt sett brukar det ta runt 10-14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska. Har du ännu mer bråttom hem? Kolla in våra Flyttklara hus.

Vad själva huset kostar kan du få reda på genom att testa Husbyggaren. Där kan du enkelt bygga det hus du vill ha, testa olika tillval, och se vad det kostar. Men vad just ditt husbygge kommer att kosta i sin helhet varierar från kommun till kommun. Vissa kostnader finns alltid med, som kostnad för kontrollansvarig, bygglov och anslutningsavgifter. Sedan handlar det också om hur mycket jobb som krävs på din tomt. För att ta reda på exakt vad just ditt husbygge kostar hjälper din säljare dig att ta fram en produktionskostnadskalkyl.

Du kan ändra och påverka mycket i din Smålandsvilla. Konceptet med SmålandsVillan är att vi bygger våra volymer i fabrik, detta gör att vi är väldigt effektiva och är prisvärda, men det innebär också att vi inte kan göra ändringar som till exempel flytta eller ta bort fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du ändra på nästan all fast inredning och sätta din egen prägel med hjälp av våra olika tillval.

Det finns ett alternativ som vi kallar målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset. När du väljer ett 1,5- eller 2-planshus från SmålandsVillan väljer du också själv när och hur du inreder din övervåning.

Vi brukar räkna med 15 procent av huspriset men det kan variera beroende på dina förutsättningar. I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ för att säkra din finansiering och göra verklighet av din dröm. Läs gärna mer om hur Nordea kan hjälpa dig hem.

Garage och carport

Fint hus, men vart ska bilen stå?

Ta det lugnt, vi har tänkt på det också. Vi erbjuder både garage, carports och förråd så att du får plats med allt som inte går in i huset.

Upptäck våra sidobyggnader!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.