Beställ katalog

Smaskig inspiration till kök

Hur viktigt är ett kök? Superviktigt, helt klart. Det här är ju platsen där livet händer – med allt från frukoststunder till bullbak, festfixande och vardagsliv. Så hur ska man då inreda? Här serverar vi massor av rykande het inspiration för kök.

När du väljer ett hus från SmålandsVillan kan du vara säker på att våra arkitekter har lagt mycket tanke bakom utformningen av våra kök. Här finns kök för de flesta smaker. Redan från start får du också en bra standard, och du kan enkelt göra ditt kök till ditt eget med olika tillval. Stilrent och modernt, karaktäristiskt industriellt – eller kanske ljuvligt lantligt? Inspiration till kök hämtar du med fördel från stilen du gillar bäst, det är ju din köksdröm det handlar om.

På den här sidan har vi samlat delikata tips och goda råd – ja, helt enkelt en rejäl portion inspiration för kök. Bilder, artiklar och ännu mer inspiration från våra kunders kök. Missa heller inte huvudingrediensen på husresan: vår katalog. Beställ den, så får du ännu mer av det goda direkt i brevlådan.

Inspiration till kök: trender


Mer personlighet i tillvaron är dagens ledord för inspiration till kök. Vi har sagt hejdå till vitt och fräscht-trenden, alltså där hela alltet skulle vara vitt. Däremot går det fortfarande fint att välja ett vitt kök och göra det ombonat med utvalda detaljer. Men vi är sugna på mer färg, allt från mjuka jordtoner och ljust grönt till djupare nyanser – åskblått är en favorit. Mönstrade tapeter är också poppis, liksom alla typer av trä. Antingen i själva inredningen, men kanske ännu hellre i detaljerna – till exempel som en värmande ingrediens i moderna eller industriella kök. Vi kryddar också gärna upp våra kök med personliga detaljer som drar blicken till sig. Fritt fram för återbruk och loppisfynd, med andra ord.

 

TRISS I INSPIRATION FÖR KÖK

1. Låt kökshjärtat vara med

Ett kök ska ju sitta där ett tag, så titta noga på köket när du väljer husmodell och tänk över dina tillval. Dina val ska kännas bra i kökshjärtat.

2. Håll stilen

Att inte blanda in för många olika element gör det enklare att få en fungerande helhet. Köket får också gärna bli en del av husets röda tråd

3. Välj köksö efter användningsområde

Ska den bjuda på extra arbetsyta, funka som frukostbord eller samlingsplats för vännerna när du lagar mat? Välj rätt köksö för rätt ändamål, och se till att den inte tar över hela rummet.

Varsågod för inspiration, lycka till med ditt kök!

Låt dig inspireras av våra kunders kök

Letar du efter fler idéer till ett härligt kök? Kika på våra kunders sociala medier.

 

Frågor och svar - köksinspiration

Nästan överallt. Inspiration till kök hittar du till exempel på inredningsbloggar, i inredningsmagasin, på sociala medier – och varför inte besöka olika möbelbutiker?

Många. Här tycker vi du ska välja kulör efter vad du gillar – och vilken stil och känsla du vill ha i ditt kök. Glöm inte att kolla solläget, bara. Färger upplevs ju olika i olika ljus. Ligger ditt kök ljust kan du absolut ha ett mörkare kök, men om huset har ett lite mörkt läge kommer du förmodligen att trivas bättre med ett ljusare kök.

I köket är det smart att välja material som är hållbara, funktionella och matchar din stil. Stänkskyddsskivor kan till exempel vara ett bra val för dig som inte gillar att skura kakelfogar. I detaljerna kan du med fördel gå loss med material som marmor, trä, rostfritt stål och keramik.

Allt du gillar, och som passar din stil. Snygga köksredskap, ljuslyktor och ljusstakar, textilier som gardiner eller kökshanddukar – med mera. Att få in något gammalt i ett nybyggt kök kan vara ett smart sätt att ge ditt kök den berömda pricken över i:et.

Fixa bra förvaring, lådor är toppen, och se till att du har arbetsytorna där du vill ha dem. Utrustning som har smarta funktioner och tillbehör som kryddfack, knivinsatser och foliehållare– till praktiska lösningar för återvinning, kan också förenkla köksvardagen.

Hitta köksinspiration som får dina smaklökar att dansa!

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Arne Strandänger Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.