Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Kök

Smart val i köket: skiva som stänkskydd

Känns det som om kakel är ett måste i ett nytt, snyggt kök? Nja, vi har faktiskt ett smartare val vi vill tipsa om: stänkskyddsskivan. Här berättar vi mer om varför vi gillar den så mycket.

Helt rätt i tiden

Även om du naturligtvis ska välja köksinredning efter din egen smak påverkas vi alla av trender. Och en av trenderna på köksfronten just nu är att skippa kakel som stänkskydd till förmån för hela skivor. Det sömlösa intrycket det ger passar väl in de flesta kök, oavsett vilken stil du föredrar på övrig inredning.

Lätt att sätta stilen

Stilrent modernt, tuff industrikänsla – eller kanske klassiskt lantligt? Det finns en stänkskyddsskiva för alla smaker. Vad sägs till exempel om marmormönstrat, kakelmönstrat – eller kanske en lite råare cementlook? När du bygger en Smålandsvilla kan du välja mellan flera olika färger och mönster för att matcha just din stil. Skivorna vi använder kommer från Fibo, en ledande leverantör av vattentäta väggsystem med hög kvalitet.

Och hålla stilen

En av de största fördelarna med skivor som stänkskydd är att de håller sig snygga och fräscha länge, inte minst för att den släta ytan är så lätt att hålla ren. Har du någon gång slitit med att skrubba kakelfogar förstår du nog vad vi menar… Och den dagen du sedan vill byta stil är det mycket enklare och billigare att byta stänkskyddskivor än att kakla om.

Snällt mot miljön

Kanske tänker du att kakel känns som ett mer miljövänligt alternativ? Det är inte riktigt hela sanningen. Fibos skivor består faktiskt av trä, vilket ju är det enda förnybara byggmaterialet vi har. Sedan har de ett högtryckslaminat på framsidan som hjälper till att hålla vattnet på rätt plats och en specialdesignad lösning som låser och tätar skarvarna när skivorna klickas ihop. Det gör systemet enkelt och snabbt att montera, utan behov av samma underlag och tilläggsprodukter som du behöver när du kaklar. Att välja skivor som stänkskydd ger därför både mindre materialåtgång och koldioxidutsläpp jämfört med kakel*.

Mycket köksglädje för pengarna

Sist men inte minst, den kanske viktigaste fördelen med stänkskyddsskivor: de ger dig mer kök för pengarna. För även om ett läckert kök är nog så viktigt finns det ju många andra saker man också vill unna sig i sitt nya hus, eller hur? Här hittar vi också den största anledningen till att vi på SmålandsVillan har stänkskyddsskivor som standard i våra kök, det blir ju en perfekt ingrediens i vår filosofi: att erbjuda mycket hus för pengarna.

*https://fibo.se/blog/2022/06/20/40-branschen-maste-minska-sina-utslapp/

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Maria Hoffner Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.