Beställ katalog

Mycket hus för pengarna, det är vår filosofi

Med det menar vi att en Smålandsvilla ska finnas inom räckhåll för alla som längtar efter ett eget hus. Genom småländsk finurlighet och smarta lösningar skapar vi prisvärda hem med hög kvalitet – och det har vi gjort i snart 30 år nu.

Ett prisvärt nytt hem

Vårt mål är att du ska få så mycket som möjligt för pengarna när du bygger hus med oss – och inte för att skryta, men det är faktiskt bevisat. I den senaste NKI-mätningen i husbranschen har vi inte bara Sveriges nöjdaste husbyggare, vi toppar också listan som handlar om prisvärdhet. Men hur gör vi det då? Jo, vi använder vår småländska finurlighet genom hela byggprocessen – faktiskt ända från arkitektens ritbord – för att kapa onödiga kostnader för dig som husbyggare. Det innebär bland annat att vi jobbar med fasta, familjevänliga, planlösningar och att våra hus byggs på ett finurligt vis i vår husfabrik. En Smålandsvilla har också en bra standard redan från början, det tycker vi hör till konceptet med Mycket hus för pengarna.

Med rum för tillväxt

En annan finurlighet är att alla våra 1,5-planshus och 2-planshus säljs med inredningsbar övervåning. Det betyder att du kan flytta in på entrévåningen och sedan inreda övervåningen precis som du vill – när du vill. Kanske i takt med att familjen växer?

Ett hus med låg månadskostnad

Många äldre hus kräver massor av renovering innan de håller lika god standard som ett nybyggt hus. När du bygger nytt köper du bostaden till ett fast pris och slipper oförutsedda utgifter, eftersom du får ett underhållsfritt boende för många år framöver. Investeringskostnaden är ofta högre när man bygger nytt – men månadskostnaden är låg, tack vare låga driftskostnader.

Bygg hus med tydlig prislapp

När du bygger hus med SmålandsVillan vet du exakt vad kalaset kommer att kosta. Vi kan lova att den produktionskostnadskalkyl som din säljare tagit fram åt dig håller och du slipper ligga sömnlös på nätterna. Vi listar också beräknad energiförbrukning på alla våra hus. Tack vare att du vet vad det kostar, både i investering och drift, kan du få ett fördelaktigt finansieringsupplägg på ett nybyggt hus. Och som grädde på moset slipper du fastighetsavgiften de första 15 åren.

En extra trygg husresa

En sak vi däremot aldrig snålar på är din trygghet. Med SmålandsVillans välkända totalentreprenad bygger du oslagbart tryggt och bekvämt. Ditt hus blir grundligt besiktat, och naturligtvis ingår även garantier och försäkringar för ett tryggt husbygge – och ett tryggt boende i många år framöver.

Du hittar oss runt knuten

Vi på SmålandsVillan vill alltid finnas nära tillhands. Därför har vi många kontor runt om i landet där du träffar våra kunniga säljare som gör allt för att hjälpa dig hem – från första titten till nyckeln i handen. Välkommen!

 

Det beror naturligtvis på dina önskemål: alltså vad du vill ha för pengarna. Det finns ju de som tycker hummer är prisvärt med… Men vi på SmålandsVillan vågar påstå att vi ligger bra till när det kommer till att erbjuda prisvärda och välbyggda hus med familjevänliga planlösningar och bra standard redan från början, det tycker vi är lika med mycket hus för pengarna.

Läs mer om hur du jämför olika husleverantörer

När du ska jämföra priser på hus räcker det tyvärr inte med att stirra sig blind på prislappen. Du behöver lusläsa det finstilta: vad ingår egentligen i köpet? Kommer du att få ett hus som är byggt enligt alla konstens regler? Ingår alla försäkringar du behöver? Och vilka materialval har din husleverantör gjort? Vad som är prisvärt är ju också rätt individuellt, men hos oss på SmålandsVillan vågar vi i alla fall lova att du får mycket hus för pengarna.

Vi brukar säga att vi tar hjälp av vår småländska finurlighet och väljer smarta lösningar. Att våra hus byggs på ett effektivt industriellt vis är ett exempel. Att vi utrustar våra hus med kvalitet redan från början istället för att erbjuda miljoners miljarders olika tillval är ett annat. Snacka med en av våra säljare, så får du veta mer.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Moa Karlsson Petrusic Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.