Bygga 1-planshus Villa Fredriksdal med Smålandsvillan

Husmodell

Villa Vetlanda

Allt om detta hus Visa bildgalleri
  • Pris från 2 417 500 kr
  • Pris inflyttningsklart från 2 476 000 kr
  • Boarea 146 m2
  • Bygghöjd 3,5 m
  • Byggarea 166 m2
Se alla planlösningar
Bygg online

Är du på villavägar?

Skapa din Villa Vetlanda direkt i Husbyggaren

Bygg online nu

Villa Vetlanda

Villa Vetlanda är huset med stora umgängesytor, här ryms både lagfesten och släktmiddagen.

Kök, matplats och vardagsrum öppnar upp sig med hela 59 kvadratmeter. I husets vinkeldel är planlösningen å andra sidan helt öppen från köket och in över det väl tilltagna vardagsrummet på ca 44 m². Från vardagsrummet når man också trädgården. Även kök och groventré har egna utgångar till trädgården.

Villa Vetlanda är det perfekta valet om du gillar att ha huset fullt med folk eller kunna ha avskildhet när ungdomarna har besök. I andra delen av huset har ungdomarna tillgång till eget allrum, sovrum, wc (finns som tillval) och till och med egen ingång genom klädvården.  

Planlösningar

Planlösning 1 av 5

Standard: Översikt och avskildhet i ett

Kök, vardagsrum och vinkeldel skapar en gemensam yta på 59 kvm. I husets högra del samlas sovrum och allrum. För barnens skull – eller för den som bara behöver pausa en stund.

Planlösning 2 av 5

Extra WC: En liten men stor skillnad

Till skillnad från standardutförandet har klädkammaren i husets högra del ersatts med en toalett. Ett avskilt och bra komplement till husets centrala badrum.

Planlösning 3 av 5

Stort vardagsrum: Enorm umgängesyta

Här får sovrum 3 göra plats åt ett ännu större vardagsrum. Den öppna ytan mellan kök, vardagsrum och vinkeldel växer från 59 kvm till hela 72 kvm!

Planlösning 4 av 5

Fyra sovrum: Vakna upp i vinkeldelen

Här får vinkeldelen avvara lite av sin yta till ytterligare ett sovrum – ett eget avskilt rum att sova ostört i. Kanske en kompis på besök?

Planlösning 5 av 5

Stort vardagsrum och tre sovrum

Här behåller du sovrummet i den vackra vinkdelen, precis som i planlösningsalternativ 4. Den enda skillnaden är att sovrum 3 försvinner till förmån för ett större vardagsrum.

Gillar du denna planlösning?

Den går att få i flera av våra andra husmodeller!

Fler planlösningar

1 av 5

Standard: Översikt och avskildhet i ett

2 av 5

Extra WC: En liten men stor skillnad

3 av 5

Stort vardagsrum: Enorm umgängesyta

4 av 5

Fyra sovrum: Vakna upp i vinkeldelen

5 av 5

Stort vardagsrum och tre sovrum

Visningar

Energianvändning

Ort Förbrukning med fönster i produktgrupp 1,0 Uppskattad total energiförbrukning* Energiklass
Malmö 4 800 kWh 9 200 kWh C
Stockholm 5 800 kWh 10 100 kWh C
Umeå 7 900 kWh 12 300 kWh C
Luleå 10 000 kWh 14 400 kWh C

Hushållsel kan uppskattas till mellan 4000-6000 kWh/år beroende på storlek av hus, antal personer i familjen och levnadsvanor.

Villa Vetlanda - här ryms både lagfesten och släktmiddagen!

Frågor och svar

Du är alltid välkommen att vända dig till någon av våra säljare så hjälper vi er och det är kostnadsfritt att boka ett förutsättningslöst möte. Vill du fundera lite själv och bilda dig en uppfattning om hur du vill att ditt hus ska se ut kan du börja med att besöka våra villavisningar runt om i landet. Att besöka villavisningar är väldigt bra då man får en uppfattning om helheten med rymd och ljus, det är inte bara ytan i kvadratmeter man ska tänka på, utan känslan. Du kan också testa att bygga ditt drömhus i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt hus och se priset direkt online innan du får offert!

Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Blir bygglovsbeslutet överklagat? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

Det är många saker som påverkar vad ett husbygge kostar och priset varierar lite från kommun till kommun. Även här handlar det bland annat om tomtens förutsättningar och de tillval du väljer till ditt hus. Vissa kostnader finns alltid med vid ett husbygge, så som kontrollansvarig, bygglov, startbesked och el-anslutning. Ett tips är att testa Husbyggaren, där kan du enkelt bygga det hus du vill ha och se vad det kostar. För att ta reda på exakt vad ditt husbygge kostar så behöver en säljare hjälpa dig att ta fram en huskalkyl.

Det är bland annat på grund av att priserna varierar runt om i landet, men framförallt för att det ingår totalentreprenad, vilket innebär att du skriver ett kontrakt med oss och efter det tar vi hand om hela byggprocessen. Enkelt och tryggt och du kan luta dig tillbaka och fokusera på de roliga delarna. Visar vi priset direkt på webbsidan kan det lätt bli att du missar allt som faktiskt ingår i priset något som våra säljare gärna vill förklara för dig. Det är inte bara priset för grunden som ingår i den summan, utan även hel del markarbete och förberedelser för tomten där vi använder lokala entreprenörer.

Du kan ändra och påverka mycket i din Smålandsvilla. Konceptet med SmålandsVillan är att vi bygger våra volymer i fabrik, detta gör att vi är väldigt effektiva och är prisvärda, men det innebär också att vi inte kan göra ändringar som till exempel flytta eller ta bort fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du nästan ändra på all fast inredning och sätta din egen prägel med hjälp av våra olika tillval.

Det finns ett alternativ som vi kallar målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset. Du kan välja att spackla, tapetsera, lägga golv och lister själv. Väljer du målningsförberett kan du även välja bort hela köket och sätta upp ett eget. I badrummet kan du välja bort kommod och duschvägg och köpa eget, men placeringen av dessa kommer vara utifrån vår planlösning.

Vi brukar räkna med 15 procent av huspriset men det kan skilja sig åt beroende på dina förutsättningar. I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ för att säkra din finansiering och göra verklighet av din dröm. På www.nordea.se/smalandsvillan kan du läsa mer och göra en egen bokalkyl.

Vill du bygga nytt?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Standard & Tillval

Bra standard är standard

Istället för att erbjuda en uppsjö tillval har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus.

Läs mer

Garage och carport

Fint hus, men vart ska bilen stå?

Ta det lugnt, vi har tänkt på det också. Vi erbjuder både garage, carports och förråd så att du får plats med allt som inte går in i huset.

Upptäck våra sidobyggnader!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.