Beställ katalog
  • Inredning
  • Trender

Årets inredningstrender är här

Nytt år, nya inredningstrender. Nu vill vi skapa personligt inredda hem som får oss att må bra. Men vad betyder det? Låt ta en titt på vilka inredningstrender vi kommer att se mer av under året.

Tryggt och ombonat

I en orolig omvärld söker många av oss efter det trygga och välbekanta, samtidigt som vi vill skapa personligt inredda hem som får oss att må bra. Såväl det ekonomiska läget som intresset för återbruk gör att vi tar vara på prylar vi redan har, eller hellre fyndar på lopps än köper nyproducerat. Det har blivit trendigt att lappa och laga, reparera och uppdatera – titta bara på hur vi nu ser allt mer textilier i lapptäcksteknik, och hur äldre möbler ger karaktär åt modernt inredda hem. Längtan efter det trygga livet syns också i årets kökstrender? Här gör nämligen den mer klassiska stilen comeback.

Minilyx och prickar över i:et

Därmed inte sagt att vi helt väljer bort designmöbler eller lyxiga detaljer. Men vi kanske tänker till lite extra kring vad vi investerar i. I USA pratar man om Micro Luxury-trenden som handlar om att lyxa till de små detaljerna i hemmet. Till exempel genom att investera i lite finare handdukar, doftljus av högre kvalitet eller något utvalt designföremål som ger ett rum den där berömda pricken över i:et. Här är lampor som tar för sig ett hett tips.

Skandinavien möter Japan

I stilen som fått namnet Japandi tar vår älskade skandinaviska minimalism ett steg vidare och möter japansk harmoni. Resultatet blir en avskalad elegans som ger hemmet en lugn och balanserad känsla. Nyckeln till stilen är naturmaterial, mjuka kulörer, låga möbler och rundade former – och massor av trä, gärna i en blandning av mörka och ljusa träslag.

Härligheter från havet
Havets blå toner fortsätter att inspirera även årets inredningstrender. Men nu tar vi till oss av allt som havet har att erbjuda, både när det gäller färg och form. Gröna alger, röda koraller, färgglada fiskar, sol, sand – och vågor. Böljande och bubbliga former på till exempel glas, vaser och ljusstakar är helt rätt just nu.

Och herr kantarell

Även naturen fortsätter att inspirera. Gröna växter av alla slag, liksom naturmaterial som trä, sten, rotting, fårskinn och linne är helt rätt. Inte så konstigt, kanske, eftersom de bidrar till en så varm och härlig känsla i hemmet. Men den trendigaste formen är utan tvekan svampen. Här ser vi allt från de eftertraktade svamplamporna till svampformade pallar och sittpuffar – men svampar syns också som motiv på posters och textilier.

Välj gladare färger

En av årets största inredningstrender sitter som en smäck i dessa tider: glada färger. Rött och blått spås bli stort. Men även rosa, gult och olika nyanser av orange, från ljust persika till apelsin – och naturligtvis grönt. Såväl varma jordtoner som mjuka pasteller är också helt rätt. Mer färg i köken har vi sett en tid nu, men nu börjar vi våga mer färg även i våra badrum. Och du, en glad färg behöver inte vara en galen färg. Välj färger du själv gillar och blir glad av, helt enkelt.

Bubblare: framtidsretro

Du som vill sticka ut lite extra kryddar gärna inredningen med inspiration från 1970-talets science fiction blandat med attityd från 1980-talet och lekfullhet från 90-talet – och hamnar i något som både känns bekant och sprillans nytt. Starka färger, kanske till och med neon? Stora mönster, färgat glas, plexiglas och möbler i futuristiska former. Helt plötsligt blir dåtidens framtid väldigt mycket nutid.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Ritz Sandström Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.