Beställ katalog
  • Inredning
  • Trender

Förvänta dig det oväntade: i rött

Har du hört talas om The Unexpected Red Theory? Det här är en av de största trenderna inom inredning just nu, inte minst i de sociala kanalerna. Men vad går den ut på, och hur använder man den? Låt oss berätta.

Färgklick som förbättrar

Tanken med The Unexpected Red Theory är att du genom att lägga till en röd färgklick i ett rum genast förbättrar rummets utseende. Och det gäller oavsett vilket rum det handlar om – ju mer oväntat desto bättre. Med andra ord blir effekten som störst på platser där det inte nödvändigtvis borde vara vettigt med en dos rött. Lite samma grej som att en vardaglig outfit direkt blir så mycket snyggare när du tar på dig ett rött läppstift.

Varför funkar det så bra?

Rött är sött, förvisso. Eller coolt, eller snyggt – beroende på vilken nyans du väljer. Men rött är också en av grundfärgerna, vilket gör att den antingen återfinns i eller kompletteras av alla andra färger. Dessutom drar röda nyanser blicken till sig, vilket direkt hjälper till att ge en mer sober inredning det lilla extra. Passar därför fint i en sval, skandinavisk, inredningsstil.

Testa trenden i köket

Köket kanske inte det mest väntade rummet att hitta röda accenter i, och just därför så effektfullt. Här kan du jobba med allt från vaser och dekorationsföremål till grytor eller hushållsapparater i rött. Eller varför inte röda stolar runt matbordet. Hur läckert?

Se rött i vardagsrummet

Även i vardagsrummet kan små röda inslag ge stor effekt. Testa till exempel textilier som kuddar och gardiner, konstverk, prydnadsföremål, ljusstakar – eller lampor. Vill då gå mer all-in är en röd fåtölj eller till och med en röd soffa heller inte fel, så länge resten av rummet har en lugn bas.

Lekfullt rött i barnrummet

Dammiga pasteller i all ära, det är superfint i barnrummet. Men för att få in lite mera lekfull kreativitet i tillvaron: varför inte prova lite rött? Ett enkelt tips är att måla om ett gammalt skåp eller en byrå. Om ni tröttnar är det ju bara att ta fram penseln igen.

Rött uppåt väggarna

Att vi vågar allt mer färg på väggarna i våra hem har väl inte undgått någon. Även här kan rött vara en stark kandidat. Ett helt rum i rött kanske blir lite mycket av det goda, men otroligt snyggt på en utvald vägg.

Ps. mörkrött kommer starkt

Även om vi älskar de klara röda nyanserna ser vi också allt fler brunröda varianter i allt från textilier till möbler – ja, till och med i modet. Lite varmare, lite mer ombonat, och passar dessutom perfekt med lite slitna för-älskade föremål.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Jack Kihlström Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.