Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Energi
  • Finansiering
  • Miljö/hållbarhet

8 anledningar att bygga nytt!

Drömmer du också om att bo i ditt eget hus? Härligt! Då är bara frågan vad du ska välja – ett begagnat eller ett nytt? Frågar du oss på SmålandsVillan säger vi såklart ett nytt! Här listar vi våra bästa anledningar till det.

1. Nytt – och ditt – från start 

Det är en alldeles speciell känsla att flytta in i ett hem där ingen bott förut. Allt är nytt och fräscht – från fasaden till den fasta inredningen och vitvarorna. Dessutom får du möjlighet att sätta din egen prägel på ditt nya hem redan från start. Vill du ha kakel och klinker eller våtrumsmatta i badrummet? Vilka köksluckor passar din stil? Och kanske väljer du till den där braskaminen för de mysiga höstkvällarna med? När du bygger hus med oss på SmålandsVillan har du massor av trevliga tillval att välja mellan. 

2. Du slipper budgivning

Ingen kan väl förneka att budgivning innebär ett stressmoment, som mattar av guldkanten på det som ska vara den roligaste investeringen du gör i livet. Det är inte skoj när utgångspriset viftar förbi i rasande fart, och det där huset som verkade så billigt och bra blir så mycket dyrare... Det slipper du när du bygger en ny Smålandsvilla. Här får du möjlighet att bygga prisvärt – med fast pris. Och din säljare tar fram en tydlig produktionskostnadskalkyl som ger dig svar på vad ditt drömhus kommer att kosta.

Kunder tittar på tillval när de ska bygga hus

3. Du slipper oförutsedda utgifter

De flesta äldre hus ruvar på en och annan hemlighet som kanske inte syns från början. Rätt vad det är kan du behöva fixa en vattenläcka, byta ut kylskåpet eller kanske hela värmesystemet? I ett nybyggt hus är risken för sådant mycket lägre: allt är ju alldeles nytt. Förmodligen kommer du inte behöva renovera alls under de närmaste 10-15 åren.

4. Du får tid och pengar över till annat

En nybyggd Smålandsvilla har ett kanonbra klimatskal, ett effektivt värmesystem och energisnåla hushållsmaskiner – det hjälper dig att hålla driftskostnaderna nere varje månad. Faktum är att det kan skilja tusentals kronor mellan ett nytt och ett äldre hus. Och när du väljer att bygga nytt slipper du även fastighetsavgiften de första 15 åren. Detta, i kombination med att du slipper fundera över renoveringar på länge, gör att du faktiskt får både tid och pengar över till roligare saker i livet. Blir du dessutom OBOS-medlem får du massor av fina rabatter och erbjudanden både för vardagslivet och för vardagslyxen.

Youtube video preview

Se vårt exempel hur ett nybyggt hus kan vara billigare än om du skulle köpa begagnat.

5. Ett hus fritt från fuskbygge

Vi bygger sunda hus och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Vårt smarta byggsystem skapar kvalitetsprodukter som uppfyller alla gällande byggregler. Vi väljer material med minsta möjliga miljöpåverkan och inredning och utrustning från välkända varumärken. Allt för att du ska kunna vara säker på att det du ser är det du får: ett modernt och bekvämt hem där du och din familj kan flytta in och njuta av livet.

Kunder som håller på att bygga hus

6. Ett smart miljöval

En begagnad bostad kan vara lite utav en miljöbov, särskilt om man tittar på sådant som uppvärmning, vitvaror och fönster som ofta är av den äldre varianten och därför drar mer energi. På SmålandsVillan använder vi oss av energieffektiva material och vi bygger i trä – det mest miljövänliga byggmaterial som finns. Du kan också göra tillval som gör ditt nya hus ännu mer energieffektivt, som solceller och extra energisnåla vitvaror. Bra för miljön – och för din plånbok.

7. Mer trygghet, fler garantier

Om du köper ett begagnat hus har du ofta ett stort ansvar i att undersöka fastigheten, på egen hand eller med en anlitad besiktningsman. Att saker i ett begagnat hus är gamla eller slitna anses inte som fel, utan som renoveringsbehov. Bygger du nytt kan du känna dig trygg i att du har både projektledare, kontrollansvarig och en oberoende besiktningsman som följer dig längs vägen. Eventuella fel åtgärdas och dessutom skyddas du av lagar och försäkringar som ger dig möjlighet att reklamera eventuella fel de första 6 månaderna. Du har också möjlighet till en garantibesiktning när huset är 2 år, och självklart har alla maskiner och vitvaror ordinarie garantitider.

8. Nytt attraherar nytt

Ett nytt hem innebär mer än bara ett trevligt hus. Området spelar också stor roll. Vi på SmålandsVillan kan ofta erbjuda tomter i nya områden som har stor attraktionskraft, på flera sätt. Till exempel är det vanligare att företag öppnar butiker och annan service och kommuner anlägger nya, fräscha lekparker, skolor och förskolor här. Och sedan ska vi inte glömma den där alldeles speciella gemenskapen som uppstår i ett område där många flyttar in samtidigt. Ofta är flera av dina grannar i liknande skeden av livet. Ni har mycket gemensamt och chansen till nya kompisar är stor – för både barn och vuxna.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Hans Andréasson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.