Beställ katalog

Hustoppen i Norrbotten: vilka hus gillar vi mest här

Går du och klurar på att bygga hus i Norrbotten? Härligt! Då har vi massor av inspiration och tips till dig. Här berättar SmålandsVillans säljare Johannes Laestadius vilka husmodeller som gillas mest just här – och så bjuder han på sina bästa tips för husresan.

1,5-planshus tar ledningen

Första steget på husresan handlar om att välja hustyp. Vill du bo bekvämt, med allt i ett plan, eller kanske kunna samla familjens privata ytor en trappa upp? Valet är förstås ditt. Men här i Norrbotten är det just nu 1,5-planshus som är mest eftertraktat, berättar Johannes.

– Det har byggts mycket enplanshus ett tag, men 1,5-planshusen blir allt mer populära. Man får ju lite mer boyta för pengarna där, och det lockar lite extra i dessa tider.

Vinnaren: Villa Kalmar

Steg två är att hitta en husmodell som faller er i smaken, och som passar in i sin omgivning. Och även bland norrbottningarna är en av våra mest älskade husmodeller den stora favoriten.
– Ja, just nu har vi många som väljer Villa Kalmar. Det är ett jättefint hus, med två sovrum att bo bra i redan från början. Och så är det väldigt prisvärt, här får du verkligen mycket hus för pengarna, konstaterar Johannes.

Stil efter smak

Vilken stil vill man då ha på ditt drömhus här? Ja, det beror på, menar Johannes. Att bygga ett nytt hus är ju att få det precis som man vill ha det, och här passar man gärna på att sätta sin personliga prägel på sitt nya hem. En Smålandsvilla hus kan ju också se väldigt olika ut, beroende på vilka val du gör och vilka kulörer du väljer. Ta Villa Kalmar, till exempel. I rött med vita knutar och spröjsade fönster blir det en lantlig idyll. Med ospröjsade fönster och en neutral kulör blir det genast mer modernt.
– Att bygga hus är att förverkliga sig själv, och det ska vara lustfyllt och kul att få göra det till sitt eget, menar Johannes.

Johannes egna favoriter

Som säljare på SmålandsVillan gäller det att lära känna alla husmodellernas olika fördelar – och vi är såklart nyfikna på vilket hus Johannes själv gillar bäst.
– Jag bor ju själv i ett Villa Nybro, ett fantastiskt hus! Du får en wow-känsla när du kommer in och ser ut mot baksidan, och det funkar lika bra i vardagen som när du har 20 personer på julbord. Och Villa Nydala, som vi har som visningshus i Luleå, är också ett väldigt fint hus. Det har en öppen planlösning som skapar bra ytor för att umgås, och extra mysigt blir det när man kan elda i kaminen. Villa Nydala ryms även på lite mindre tomter, och den skyddade entrén är ett stort plus – inte minst när snön vräker ner.

Johannes Laestadius

säljare i Luleå

Starta husresan på bästa sätt

Det är mycket på gång i den här delen av Sverige, och även om dagens ekonomiska läge gör att många husbyggare tänker till lite extra innan man gör slag i saken byggs det fortfarande en hel del, berättar Johannes. Just nu finns det dessutom många fina tomter ute, så för dig som har möjlighet kan detta vara den perfekta tiden att bygga ditt drömhus. Och det bästa sättet att starta husresan? Kom på visning och se vilken kvalitet en Smålandsvilla har att erbjuda, tipsar Johannes.

– Vi har visningar i vårt fina Villa Nydala hela tiden, men vi kan också ordna en privat visning för dig om du föredrar det. Hör av dig till oss, så fixar vi det.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peter Isaksson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.