Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Hemmafix
  • Inredning

Drömhus för barnfamiljer

Har du funderat på varför många av SmålandsVillans kunder är barnfamiljer eller blivande barnfamiljer? Inga konstigheter alls, våra hus är ju fullproppade med familjevänliga lösningar.

Ljus och rymlig hall

När du kliver in genom dörren till en Smålandsvilla kommer du in i en ljus och rymlig hall. Precis innanför dörren finns bra väggytor för kläder och skor. I våra husmodeller Villa Komstad, Villa Nydala och Villa Hjälmseryd finns en hel klädkammare på 3,3 kvadratmeter precis intill dörren. I vår husmodell Villa Lekeryd har vi dessutom flyttat trappan från hallen till vardagsrummet för att ge ytterligare plats för allt annat som ska rymmas i en barnfamiljs hall.

Social planlösning

Alla våra husmodeller bygger på en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Perfekt när barnen är små och vill vara nära dig och leka. Du kan stå i köket och laga mat medan barnen leker i vardagsrummet eller kikar på TV.

Hängvänlig bardisk

I flera av våra hus finns en bardisk i köket som lockar till samvaro både i vardagen och vid festliga tillfällen. Här kan barnen göra läxorna eller sitta och pyssla medan du lagar mat i köket. Och när gästerna anländer blir bardisken perfekt att duka upp buffén på.

Lianer i taket?

I alla våra hus sitter takbjälkarna med 60 cm mellanrum vilket gör att det finns goda möjligheter att skruva upp lianer, romerska ringar eller något annat skoj i taket. Dessutom har SmålandsVillan en svingvänlig takhöjd på 2,5 meter och bygger alla 1,5-planshus med en takvinkel på 45 grader. Det ger dig också mer utrymme till förvaring på höjden vilket är perfekt i till exempel ett barnrum.

Praktiska godbitar

Utanför ytterdörren in till groventrén finns uttag för vattenslangen om du skulle behöva spola av leriga stövlar, tassar eller barnvagnshjul. I vår husmodell Villa Drömminge finns dessutom ett extra stort klädvårdsrum med arbetsbänk och stora ytor för att hänga kläder – eller parkera barnvagnen. I alla våra tvättstugor finns förstås plats för både tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Perfekt när barnen kommer in från en härlig lekstund ute i snön – eller efter att ha utforskat områdets alla vattenpölar på nära håll…

Badkar eller dusch

I badrummet finns som standard en dusch men det finns även möjlighet att byta ut denna till ett badkar. Perfekt när barnen är små. I vår husmodell Villa Drömminge finns dessutom ett extra stort badrum med dubbeldusch och tre (!) toaletter. Det underlättar när man är många i familjen, och kanske särskilt för dig med tonåringar i hemmet.

Kikvänliga fönster

SmålandsVillan har tänkt till kring fönstersättningen. Våra hus har flera långsmala fönster som slutar vid golvet. Dessa släpper in mycket ljus och är dessutom perfekta för små barn som når upp och kan kika ut och se vad som händer ute på gatan eller i trädgården.

Flexibla sovrumslösningar

För barnfamiljen kan det kännas tryggt att vi har många olika planlösningar att välja på. Vill man göra om vardagsrummet till ett mindre sovrum för att få ett extra barnsovrum på nedre plan går det alldeles utmärkt. När barnet är stort nog och ni kanske har inrett övervåningen kan sovrummet göras om till kontor eller walk-in-closet och på så sätt skapa en helt privat föräldradel vilket kan kännas skönt när barnen blir större.

Rum för lek och bus

De flesta av våra husmodeller har gott om rum för bus – men också för avkoppling. Vår husmodell Villa Nybro är till exempel som gjord för en stor barnfamilj. När du har inrett övervåningen kan du få upp till 10 rum och kök och en total boarea på 195 kvadratmeter. Dessutom finns det flera olika planlösningar att välja på beroende på vad du och familjen gillar.

Övervåning för önskedrömmar

Alla våra 1,5 – och 2-planshus byggs med oinredd övervåning. Denna inreder ni sedan själva i takt med att familjen växer eller behoven ändras. Här kan ni låta fantasin flöda fritt och skapa plats för det just ni drömmer om: hemmakontor, ateljé eller pysselrum, ett stort spabadrum eller kanske den perfekta myshörnan för ungdomarna.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Hans Andréasson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.