Husmodell

Villa Gränna

 • Pris från 1 517 500 kr
 • Pris inflyttningsklart från 1 559 000 kr
 • Boarea 95 m2 — Med inredd övervåning 156 m2
 • Typ 1,5-planshus
 • Antal rum 3 rum och kök
 • Bygghöjd 3,5 m
 • Byggarea 110 m2
Allt om detta hus

Är du på villavägar?

Skapa din Villa Gränna direkt i Husbyggaren

Bygg online nu

Villa Gränna

I Villa Gränna är alla rum rejält tilltagna. Köket är dock huset största rum, här kan hela familjen laga mat samt bjuda in till stora middagar. Önskas mer arbetsyta får en köksö med enkelhet plats, och i trädgården kan ni utöka med en grill.

Hela huset är 155,7 m² stort, fördelat på 1,5 plan. På undervåningen finns vardagsrum och kök. Två sovrum, ett badrum, hall samt ett rum för klädvård. Övervåningen inreder ni nu eller när det passar er, vi har ett flertal arkitektritade planlösningar att välja bland.  Huset kan få upp till nio rum och kök beroende på vilken planlösning du väljer.

Kontakta gärna ditt lokala säljkontor så hjälper vi dig att på bästa sätt planera din Villa Gränna!

Vill du veta mer om det här huset?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Fördelar

Lätt att underhålla

Ett nybyggt hus har låga underhållskostnader. Panelen är ny, marknadens senaste värmepump har installerats och isoleringen är effektiv. Dessutom kan du göra egna tillval för att se till så att den redan låga resursförbrukningen inomhus blir ännu lägre.

Opartisk besiktningsman

När huset står på plats och när vi slutfört våra åtaganden är det dags för slutbesiktning. Besiktningen utförs av en person som är en helt fristående opartisk byggnadsingenjör.

Standard & tillval

Färdigbyggd entrétrappa

Om du inte vill snickra själv kan du köpa en färdig trappa av oss. Vi erbjuder trappor till både huvudentré och groventré, och vi kan bygga trapporna med eller utan tak.

Rejäl takhöjd

I våra hus är det 2,50 meter till taket. Det ger en påtaglig skillnad i rumsupplevelsen jämfört med 2,40 meter som vanligtvis är standard. Vi bygger dessutom våra 1,5-planshus med en takvinkel på 45 grader istället för 38. 

Sidobyggnad

Bygga garage med förråd med Smålandsvillan.

Upptäck fördelarna med en sidobyggnad

En sidobyggnad används främst till att förvara och skydda sina fordon, cyklar, gräsklippare, trädgårdsredskap med mera. Men om du tänker på placeringen kan du utnyttja den till så mycket mer. 

Energiförbrukning

Ort Förbrukning (Fönster U=1,3) Förbrukning (Fönster U=0,8) Totalt
Malmö 4 000 kWh 3 600 kWh 7 600-10 000 kWh
Uppsala 4 800 kWh 4 200 kWh 8 200-10 800 kWh
Sundsvall 6 400 kWh 5 400 kWh 9 400-12 400 kWh
Luleå 7 900 kWh 6 600 kWh 12 600-13 900 kWh

Hushållsel kan uppskattas till mellan 4000-6000 kWh/år beroende på storlek av hus och levnadsvanor.

Hus vi byggt

Frågor och svar

Det finns en mängd skäl till att äga ett nytt hus istället för ett begagnat. Du slipper underhåll de första 10-15 åren och det kommer inga oväntade renoveringskostnader. Driftskostnaderna blir betydligt lägre i ett nytt hus än i ett begagnat och dessutom betalar man ingen fastighetsavgift under de första 15 åren när man bygger ett nytt hus. Nya hus har en bra ventilation och en bättre inomhusmiljö. En kanske ack så viktig orsak till att bygga nytt är att du helt själv får forma ditt hem från fösta början. 

Det är gratis att boka ett förutsättningslöst möte med någon av våra säljare.

Vår samarbetspartner Nordea har önskemålet att slutlig finansieringen motsvarar max 85-90 % av värdet på färdigställt hus. Här tas hänsyn till dina enskilda förutsättningar utifrån familjesituation, inkomster, utgifter, övriga lån och tänkt kontantinsats mot bedömt slutligt värde. Allt för att skapa en ekonomisk balans mellan det boende du vill ha och det liv du vill leva.

Du kan påverka utseendet av ditt hus både exteriört och interiört med våra olika tillval.

"Priset på alla våra hus finns i två varianter, inflyttningsklart och målningsförberett. Våra 1,5-planshus och 2-planshus levereras alltid med inredningsbar övervåning. I ett inflyttningsklart hus är huset grundmålat, golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, vitvaror och sanitetsporslin sitter där de ska. Efter att vi har monterat volymerna är ditt hus klart för inflyttning inom 4-5 arbetsveckor. Det som återstår är att inreda övervåningen. Målningsförberett innebär att du gör en del av arbetet själv. Vi levererar tapeter, golv, taklister samt foder löst. Du kan dessutom välja om du vill spackla själv eller inte. Alla våra 1,5-planshus och 2-planshus levereras med inredningsbar övervåning. Huset levereras då med isolerat mellanbjälklag täckt med underlagsgolv. Övervåningen är förberedd för el, tele och nätverk. Dessutom är anslutningarna framdragna för vatten och avlopp, inklusive radiatorvatten och ventilation. 

De flesta av våra kunder kan flytta in 5-6 månader efter beställning, vilket gör att tråkiga väntetider försvinner.

Fem steg till eget hus

Det är många beslut som ska tas när man bestämt sig för att bygga hus. Vi hjälper dig med allt som rör processen att bygga nytt hus, från bokalkyl till inflyttning.

Se de fem stegen till eget hus

Liknande hus

1,5-planshus

Villa Emmaboda

 • 109 m2 ( 178 m2)
 • 3 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Emmaboda

1,5-planshus

Villa Ljungby

 • 122 m2 ( 200 m2)
 • 4 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Ljungby

Populära hus

1,5-planshus

Villa Kalmar

 • 95 m2 ( 156 m2)
 • 3 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

 • 119 m2 ( 195 m2)
 • 4 rum och kök
 • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?