Beställ katalog

Eget arbete: så funkar det

När du bygger en Smålandsvilla kan du anpassa ditt hus efter din smak och din plånbok. Alla våra 1,5- och 2-planshus levereras med inredningsbar övervåning, och du kan även spara flera tusen på att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv – samtidigt som du gör ditt hus till ditt eget.

Målningsförberett

Leveransalternativet Målningsförberett passar dig som är lite händig, som vill spara en slant eller som vill ta ut svängarna med din stil ordentligt. Här görs det mesta i ditt hus klart: kök och badrum är på plats, alla installationer är klara och eluttagen sitter där de ska. Vi levererar materialet du har valt, och sedan får du själv göra finliret med ytskikten. Här kan du även välja att själv köpa in speciella tapeter eller golv, om du föredrar det.

Förväntansfullt barn på inredningsbar övervåning i nybyggt hus
Några exempel på vad du får göra:
  • Måla och tapetsera
  • Montera innerdörrar och karmar
  • Lägga golv och sätta lister
Så mycket kan du spara

Genom att välja Målningsförberett kan du spara upp till 60.000 kronor. Ibland kan även arbetet du utför tillgodoräknas som del av kontantinsatsen i slutfinansieringen. Prata med din bank om vad som gäller i ditt fall.

Inredningsbar övervåning

För att spara pengar levereras alla våra 1,5-planshus och 2-planshus med inredningsbar övervåning. Tanken är att du själv ska kunna välja när och hur du inreder den, antingen på egen hand eller genom att ta hjälp av en snickare. Om du planerar att göra jobbet själv, kom ihåg att berätta det för banken för att se om ditt arbete kan räknas som en del av kontantinsatsen.

Hur ser en inredningsbar övervåning ut?

Som standard levereras huset med isolerat mellanbjälklag täckt med underlagsgolv. Övervåningen är förberedd för el, tele och nätverk och har framdragna anslutningar för vatten och avlopp, inklusive radiatorvatten och ventilation. Men i övrigt ser den ut, och fungerar som, ett oisolerat vindsutrymme.

Tips: Klimatskal gör resan enklare

Du kan även välja "Klimatskal" som tillval. Då fixar vi den mest utmanande delen av jobbet med övervåningen, nämligen att lufttäta, isolera och glespanela. Vi sätter också in radiatorer som håller värmen – och gör att du kan räkna med boytan på övervåningen i energiberäkningen redan från början. Ett bra val både för dig och miljön.

Gott om goda idéer

Vill familjen ha många sovrum? Ett extra stort spabadrum, eller kanske en ateljé? Låt dina behov och din plånbok bestämma. Under varje husmodell här på webben kan du låta dig inspireras av våra förslag på planlösningar för övervåningen, framtagna med hjälp av SmålandsVillans arkitekt.

Varför gör vi på detta viset?

Vi på SmålandsVillan är stolta över våra genomtänkta planlösningar, men vi vet också att många uppskattar den kreativa biten i att skapa sitt eget drömhus. På övervåningen kan du få fullt utlopp för den.

Tips: bli OBOS-medlem och få mer för pengarna

Som OBOS-medlem får du fina rabatter och erbjudanden som passar perfekt när du ska inreda övervåningen. Vad sägs till exempel om 10% på byggmaterial från Beijer, 25% på färg och spackel från Nordsjö Idé och Design – eller 10% på badrumsinredning från Vedum?

Läs mer och bli medlem

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Anna Petersson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.