Beställ katalog
  • Kundreportage

Att välja rätt hus – Drömhemmet på Himlabackarna

På Himlabackarna i Vetlanda bor Andrea 26 år, Fredrik 24 år och lilla Elliot 1,5 år i en nybyggd Villa Fredriksdal. Paret bodde tidigare i en lägenhet i Tranås men Andrea som är uppvuxen i Vetlanda längtade tillbaka till sin hemort.

Ett fördelaktigt pris

Andrea och Fredrik letade under en tid efter ett begagnat hus men började efter en tid också kika på att bygga ett nytt hus. Paret besökte två av visningshusen i Vetlanda, Villa Huskvarna och Villa Fredriksdal. De tog kontakt med Wiveca Lüning som är säljare i Vetlanda och insåg snabbt att SmålandsVillan hade prisvärda hus.

– Vi blev förvånade över vilket bra pris vi kunde få ett helt nybyggt hus för, säger Andrea. Allt kändes väldigt bra direkt så vi bestämde oss för att bygga nytt.

Villa Fredriksdal - ett lagom stort 1-planshus

Familjen bestämde sig för att bygga 1-planshuset Villa Fredriksdal. Ett hus på 122 välplanerade kvadratmeter. När du kliver in genom ytterdörren möts du av en fin genomsikt genom hela huset. Huset har en egen barn- och vuxenavdelning, vilket är väldigt omtyckt.

– Direkt när vi öppnade dörren till Villa Fredriksdal kände vi att vi verkligen gillade huset, säger Andrea. Det kändes som ett perfekt hus i rätt storlek för oss. Dessutom till ett väldigt fördelaktigt pris. Vi hade från början tänkt oss ett 1-planshus och vi fastnade för den öppna och ljusa planlösningen i Villa Fredriksdal, säger Andrea.

Bygger och designar själva

Andrea och Fredrik valde SmålandsVillans alternativ ”målningsförberett”, vilket innebär att familjen själv gör mycket av arbetet invändigt så som måla, tapetsera, sätta golv och lister.

– Eftersom vi från början bodde i Tranås fick vi jobba hårt på helgerna, säger Andrea och skrattar. Men allt har gått snabbt och smidigt ändå. Vårt målningsförberedda hus kom i augusti 2017 och i november flyttade vi in.

– Det roligaste med husresan har varit alla val man ska göra, förklarar Andrea. Det fanns väldigt många fina valmöjligheter hos SmålandsVillan och det var kul att få sätta sin egen prägel på huset. Vi tycker verkligen det har varit en snabb, trygg och enkel husresa utan krångel.

– Vi valde till braskamin, det kände vi var en viktig punkt i huset. Och mysigt på vintern och hösten att kunna elda, berättar Fredrik.

Familjen har även byggt en altan på baksidan av huset. Nästa projekt är att färdigställa trädgården.

 

Hum om hus

Hum om hus är webbserien som visar att det är enklare än man tror att köpa hus. Under fem avsnitt reder vi ut de frågetecknen som kan uppstå inför, under och efter ett husköp.

Se alla filmer här
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peter Isaksson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.