Beställ katalog
  • Kundreportage

Oinredd övervåning gav plats för att växa

Ett vinkelhus som släpper in ljuset i det öppna köket och vardagsrummet. Möjligheten att utöka huset med en andra våning när det blir för trångt på första planet. I Villa Nybro såg Emmelie och John Skinnars fördelarna med ett hem som kunde växa i takt med familjen.

Jakten på det perfekta huset tog flera år för familjen Skinnars. Drömhemmet skulle ha plats för Emmelie och John, deras barn Vilmer och Mollie och dessutom passa deras budget. Efter att ha letat bland äldre hus utan resultat väcktes tanken på att bygga nytt.

– Vi fick nys om en tomt i området som vi helst ville bo i. Så det blev ett tomtköp och vi började leta efter husmodell, berättar John.

De fastnade för SmålandsVillan och husmodellen Villa Nybro. Ett 1,5-planshus i vinkel med två sovrum, badrum och klädvård samt en öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats. Och såklart inredningsbar övervåning som gav familjen mycket hus för pengarna.

– Villa Nybro känns hemtrevligt. Vi fastnade för vinkeln i huset, öppenheten i kök och vardagsrum och ljusinsläppet från alla fönster. Och så möjligheterna att utveckla övervåningen och få rum för alla i familjen, berättar Emmelie.

Magiskt att se sin Smålandsvilla på plats

Ett vitt Villa Nybro med rött tak, rymlig hall med plats för förvaring, det vita köket med köksö, öppna ytor med plats för vänner och familj som kan umgås vid matplatsen så väl som i soffan i vardagsrummet. Fantastiskt ljus och så vinkeldelen som familjen utnyttjat till max med en fin veranda på baksidan. Helt plötsligt var deras Smålandsvilla ett riktigt hem och inte bara en husdröm.

– Känslan är magisk när huset väl levereras och man ser det växa fram. Vi är så nöjda med placeringen av huset för man kan inte riktigt tänka sig det innan huset är på plats. Likadant med tillvalen; att få se dem på plats. De kändes självklara. Kaminen i vardagsrummet, takkupan för ljusinsläppet i övervåningens sällskapsrum och de spröjsade fönsterna, säger John.

En övervåning för alla behov

Familjen flyttade in på nedervåningen men så kom lille Sixten till världen och valet av inredningsbar övervåning kunde nästintill ses som ett genidrag.

-Det blev trångbott efter ett tag när tredje barnet föddes. Nu håller vi på med övervåningen som snart är klar. Det blir tre sovrum, sällskapsrum, badrum och förråd. Vi har låtit alla takbjälkar vara synliga och taket upp till nock ger ljus och rymd i rummen, berättar Emmelie.

Med övervåningen får de inte bara mer plats för familjen utan får också uppfylla ännu flera önskningar och behov kring huset.

-Det var viktigt att få in ett förråd eftersom vi inte har nått förrådsutrymme mer än groventrén. Och ett till badrum där vi får plats med både badkar och dusch, säger Emmelie.

Emmelie om att bygga nytt

Största fördelen med ett nybyggt hus är känslan av ett nytt hus. Ingen har bott där innan, allt är nytt, man gör alla valen själv från början.

Mitt tips till andra som ska bygga: åk på visningar eller hör av dig till din lokala säljare för att se om ni kan få besöka den specifika husmodellen som ni är intresserade av.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Ritz Sandström Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.