Beställ katalog

Bo i nybyggt hus i Luleå, för 10.000 kr i månaden

Låter det för bra för att vara sant? Inte då, när du bygger nytt med SmålandsVillan är det faktiskt både hur sant och hur bra som helst. Inte minst om man jämför med alternativen.

Vad räcker 10.000 kronor till idag?

Trots dagens ekonomiska läge är Luleå en expansiv ort, och det syns fortfarande på bostadspriserna. Ändå tror många att ett nybyggt hus ligger utom räckhåll. Men vilket slags boende får man för 10.000:- i månaden, om man inte vill bygga ett nytt hus med SmålandsVillan? Vi har undersökt saken.

Johannes Laestadius, säljare på SmålandsVillan

Nybyggd Smålandsvilla eller hyrestrea

Idag visar en stickprovskontroll på Hemnet att 10.000 kr. i månadskostnad knappast räcker för att köpa en någorlunda central bostadsrättstrea. Vill du hellre hyra? Ja, då kan det vara värt att veta att en hyrestrea på Mjölkudden eller i Gammelstad kostar nästan lika mycket i hyra per månad. Är det snarare en begagnad villa du funderar på? Då gäller det att räkna noga på helheten, förklarar Johannes Laestadius, säljare på SmålandsVillan i Norrbotten.

– När du köper begagnat räcker det inte med att titta på prislappen. Du behöver räkna med högre driftskostnader – men också renoveringar, underhåll och fastighetsskatt.

Bo bättre än bra i Villa Kalmar

Så, i vilket av våra härliga hus kan du bo nybyggt och tryggt för 10.000 kronor i månaden? Ja, i vårt exempel har vi räknat på vår storfavorit: Villa Kalmar. Ett hus som också är väldigt populärt här i Luleå just nu, berättar Johannes.

– Villa Kalmar är ett jättefint 1,5-planshus, med två sovrum att bo bra i redan från början. När du sedan inreder övervåningen kan du få tre till. Dessutom är det väldigt prisvärt, vilket lockar lite extra i dessa tider.

Hållbar husproduktion i fabrik

Hur är det möjligt?

Vad är det då som gör att du kan bo så billigt i ett nybyggt hus från SmålandsVillan? Dels handlar det om hur vi bygger våra hus: industriellt och effektivt i vår husfabrik. Dels handlar det om att alla våra husmodeller är genomtänkta in i minsta detalj, med fasta planlösningar och bra standard redan från början. Och så är det en

sak till: i ett nybyggt hus får du låga driftskostnader, och behöver inte budgetera för något underhåll på många år framöver.

– När du väljer en Smålandsvilla har du alla garantier och försäkringar på plats, du vet vad din energiförbrukning kommer att ligga på och du slipper betala fastighetsskatt de första 15 åren. Du får helt enkelt mycket hus för pengarna, konstaterar Johannes.

Hur har vi räknat?

Vad det kostar att bygga ett nytt hus beror på rad olika saker, till exempel vilken husmodell du väljer, hur din tomt ser ut och var du vill bo. I vårt exempel har vi räknat på ett nyckelfärdigt Villa Kalmar med inredningsbar övervåning, byggt med totalentreprenad på en kommunal tomt. I kalkylen ingår också anslutningsavgifter (el, VA och fiber), byggherrekostnader (som bygglov, pantbrev, kontrollansvarig etc.) – liksom driftskostnader och nettokostnad för räntor. Vi har räknat med att du lägger en kontantinsats på 15%.

Vill du veta mer – och få en kalkyl för just ditt drömhus? Hör av dig till Johannes!

Joakim Oldenburg Säljare, Smålandsvillan

Låt husresan börja

BOKA MÖTE MED VÅRA SÄLJARE

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.