Beställ katalog
  • Att bygga hus

Har Husdrömmar krossat dina husdrömmar?

Vi är många som älskar Husdrömmar - SVT:s tittarsuccé. Men byggprojekten i rutan är inte bara inspirerande – de kan även vara rätt så avskräckande. Är det alltid så att bygga hus, kanske du undrar? Nix, inte med oss på SmålandsVillan i alla fall. Häng med när vi avslöjar några vanliga husbyggarmyter.

Husbyggarmyt 1: noll koll på kostnaderna

Många tror att ett husbygge blir som ett svart hål, där husbudgeten försvinner spårlöst i ett nafs. Och visst kan kostnader skena iväg, det har vi ju både sett på tv och hört av vänner som byggt hus helt på egen hand. Men det behöver inte alls bli så. När du bygger hus med oss på SmålandsVillan ser våra duktiga säljare till att ge dig en utförlig produktionskostnadskalkyl som ger dig full koll på dina kostnader.

Projektledare i totalentreprenad kontrollerar hus som byggs

Husbyggarmyt 2: inget blir klart i tid

Leveranser som inte kommer i tid, entreprenörer som blir sjuka – eller kanske går i konkurs. Nej, det är inte så enkelt att projektleda ett husbygge och ro allt i hamn när man jobbar med annat till vardags. Men vet du vad? Hos oss på SmålandsVillan får du en egen projektledare som tar hand om hela husbygget åt dig – och samtidigt håller dig underrättad om vad som händer under resans gång. Inte för att skryta, men vårt sätt att jobba är en stor anledning till att vi har Sveriges nöjdaste husbyggare, enligt den senaste NKI-mätningen i branschen.

Husbyggarmyt 3: skrämmande många val

Det är liksom en sak att välja kulör på väggen – men att sedan välja köksinredning, golv, dörrar, fönster, lister och få allt att funka tillsammans kan få den mest inredningsintresserade husbyggare att svettas floder. Och då har vi inte ens gått in på alla beslut du behöver ta kring själva husets utförande när du bygger på egen hand... Fast när du bygger hus med oss behöver du inte alls ta beslut om varje liten detalj, vi har redan gjort en stor del av jobbet åt dig. Spana in vår stabila utgångsstandard. Sedan kan du alltid lägga sista piffen med tillval om du vill.

Youtube video preview

Husbyggarmyt 4: nybyggt är så ocharmigt

Att nyproduktion skulle vara stelt och tråkigt är en seglivad husbyggarmyt. Men vi har massor av inspirerande kundreportage som bevisar motsatsen. Kika in hos Evelina och Sebastian, till exempel… Ett nybyggt hus blir ju precis vad du gör det till. Skillnaden mot ett renoveringsobjekt är att du slipper söka till Husdrömmar…

Husbyggarmyt 5: nybyggt är svindyrt

Och till sist, den kanske största husbyggarmyten av alla: att ett nybyggt hus kostar skjortan. Det kan det väl absolut göra, men det går också att bygga väldigt prisvärt. Om du bygger hus med oss på SmålandsVillan kan du faktiskt bo mycket billigare än i ett gammalt hus. Att erbjuda mycket hus för pengarna är ju vår grej – och det fick vi bevisat i den senaste NKI-mätningen, där vi hamnar i topp när det gäller prisvärdhet. Så varför inte ta ett snack med en av våra säljare? Kanske finns det hopp för husdrömmen trots allt.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.