Beställ katalog
  • Att bygga hus

Nyckelfärdigt hus med totalentreprenad

Du har säkert hört uttrycket nyckelfärdigt hus, och visst låter det härligt? Men det finns en del att tänka på när du ska bygga hus och välja entreprenadform. Låt oss kika närmare på saken.

Vad innebär ett nyckelfärdigt hus?

Nyckelfärdigt är inget juridiskt begrepp, och det gör att varje husleverantör själva kan bestämma vad som ingår i deras definition av nyckelfärdigt hus. Det är med andra ord inte alltid du bara kan sätta nyckeln i dörren och flytta in, så här behöver du kolla noga vad som ingår. När du bygger med SmålandsVillans totalentreprenad får du däremot en äkta nyckelfärdig villaupplevelse – såvida du inte valt leveransalternativet Målningsförberett, men det är en annan historia.

Kvinna och man på byggarbetsplats där de bygger ett nyckelfärdigt hus

Processen att bygga ett nyckelfärdigt hus

Även hur ditt hus ska byggas kan skilja mellan olika leverantörer. Totalentreprenad är ju ofta den självklara lösningen för ett nyckelfärdigt hus – men det kan faktiskt även handla om delad entreprenad eller generalentreprenad. Och även om du gillar totalentreprenad behöver du undersöka vad som ingår i den hos din husleverantör. Hos oss på SmålandsVillan skriver du ett enda kontrakt med oss, sedan tar vi hand om allt. Även grunden och visst markarbete ingår, och du får din egen projektledare som både styr upp bygget och håller dig uppdaterad kring vad som händer i ditt blivande hem.

Vad kostar det att bygga ett nyckelfärdigt hus?

Precis som vid alla andra husbyggen påverkas kostnaden för ett nyckelfärdigt hus av flera olika saker. Vilket hus du vill bygga och vad entreprenaden kostar, såklart. Men även priset för tomten och hur mycket jobb som krävs på den påverkar. Sedan tillkommer också anslutningsavgifter för el, VA och fiber – med mera. Men att bygga ett nyckelfärdigt hus med SmålandsVillans totalentreprenad har en stor fördel: du får en tydlig bild av vad kalaset kommer att kosta. Din säljare tar ju fram en heltäckande produktionskostnadskalkyl speciellt för dig.

Ekonomiska fördelar med att välja SmålandsVillan

Det finns faktiskt en hel del sådana med att bygga ett nyckelfärdigt hus från SmålandsVillan. Hos oss kan du bygga med fast pris – och så kan du bli OBOS-medlem och få extra ekonomisk trygghet om försäljningen av ditt nuvarande hem drar ut på tiden. Alla OBOS-medlemmar får också superbra rabatter och erbjudanden som gör att du kan spara sköna slantar i din vardag.

Flyttklart – nyckelfärdigt hus i smart förpackning

Har du brådis hem? Eller vi du ha smidigast möjliga husresa? Då ska du kolla in konceptet Flyttklart. Det här är nämligen ett alldeles utsökt sätt att köpa ett nyckelfärdigt hus: utvalda Smålandsvilllor på väl vada tomter runt om i Sverige – och med finfin inredning klart från start. Snacka om nyckelfärdigt!

Frågor och svar om nyckelfärdigt hus

Vad som menas med nyckelfärdigt skiljer sig åt mellan olika hustillverkare. Hos oss på SmålandsVillan betyder ett nyckelfärdigt hus byggt med vår välkända totalentreprenad att du får ett hus där allt är klart för dig att flytta in och leva livet i.

Vad som ingår i ett nyckelfärdigt hus kan variera mellan olika husleverantörer. bland kan nyckelfärdigt till exempel betyda att du fortfarande har en del kvar att göra, som att måla väggar och sätta lister. Här behöver du med andra ord vara noga med att kontrollera vad som ingår.

Alltså, egentligen är ju ett nyckelfärdigt hus själva resultatet, medan totalentreprenad är ett sätt att uppnå det – alltså hur ditt nyckelfärdiga hus byggs. Ibland används dock termerna lite förvirrande, så försäkra dig om att du är med på vad din husleverantör menar.

Vad ett nyckelfärdigt hus kostar beror på flera olika saker. Naturligtvis vilket hus du vill bygga och vad entreprenaden kostar – men också kostnad för tomt och markarbete, liksom anslutningsavgifter för el, VA och fiber – med mera

Många. Ett nyckelfärdigt hus byggs ofta till stor del färdigt i husfabriken, vilket både är bra ur ett kvalitets- och ett kostnadsperspektiv. Hos oss på SmålandsVillan bygger vi extra finurligt, vilket gör att du får en riktigt snabb hemresa. Dessutom bygger du dessutom tryggt och bekvämt med totalentreprenad och fast pris. Och du får en mycket bättre överblick över kostnaderna jämfört med att bygga ett hus från grunden.

Att alla nyckelfärdiga hus ser likadana ut stämmer verkligen inte längre. Idag finns nyckelfärdiga hus för alla smaker. Från lättskötta 1-planshus till rymliga 2-planshus i många olika stilar och utföranden. Hos oss på SmålandsVillan har många husmodeller flera planlösningar att välja mellan, och du kan välja mellan en rad olika tillval som gör ditt nya hem till ditt eget.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Richard Wieselgren Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.