Beställ katalog

Är det läge att bygga hus i Halmstad?

Sitter du också och funderar på att ta steget och bygga ett nytt hus i Halmstad? Eller kanske i Laholm eller Falkenberg? Oavsett var i härliga Halland du vill hitta hem, läs vidare. Här bjuder SmålandsVillans säljare Rebecca Nykvist på några toppentips som hjälper dig att ta rätt beslut.

Gå inte i begagnatfällan

Rebecca Nykvist

säljare i Halmstad

När priserna på begagnade hus går ner är det lätt att tro att man gör ett fynd – att det där äldre huset med visst renoveringsbehov och direktverkande el ändå ska löna sig i längden. Dessvärre är det inte så enkelt, menar Rebecca. Och vem vet väl bättre, än en som redan gjort den resan själv?

– Ja, och jag gör aldrig om det. Att som ensamstående småbarnsförälder köpa ett äldre hus med renoveringsbehov var inte mitt bästa beslut. Även om man lusläser besiktningsprotokollet kan det alltid dyka upp något mer. Ett begagnat hus kräver alltid insatser, och det är svårt att förutse vad de kommer att kosta dig i slutändan.

Ekonomiska fördelar med ett nybyggt hem

Förutom att du slipper osäkerhetsfaktorn kring renoveringar och und

erhåll har ett nybyggt hem en stor fördel jämfört med hus som har några år på nacken: lägre elkostnader. En annan sak du slipper i ett nybyggt hus är att betala fastighetsavgift de första 15 åren, vilket inte en alldeles oansenlig summa, sett över tid kan det handla om tresiffriga belopp, förklarar Rebecca.

– En annan fördel med att bygga nytt är att bankerna är mer flexibla med amorteringsfrihet. Hos Nordea kan du som bygger hus med SmålandsVillan få upp till 5 år amorteringsfritt, det får du inte om du köper hus på begagnatmarknaden.

En trygg och smidig hemresa

Tid är ju också pengar, som det brukar heta. Och när vardagspusslet ska gå ihop är just tid en bristvara för många. Klarar vi verkligen av att bygga ett eget hus, det är det många som undrar. Och med all rätt ifall du funderar på att göra allt själv, menar Rebecca. Men att bygga nytt hus med SmålandsVillan är en helt annan historia.

– Ja, vi hjälper dig verkligen hela vägen hem. Hos oss får du massor av tips och goda råd kring allt från val av husmodell till att välja smart bland tillvalen. Och du behöver inte kunna en massa om att bygga hus, eller lägga tid på själva bygget: vi tar hand om allt, berättar Rebecca.

Inte alls så dyrt som du kanske tror

Den kanske vanligaste fördomen om att bygga nytt är att det är ofattbart dyrt. Och visst är det lätt att tro det, när man ser hur fint ett nybyggt hus är. Men sanningen är att det faktiskt inte behöver kosta skjortan. I alla fall inte om du väljer en Smålandsvilla, säger Rebecca.

– Nej, det behöver inte alls bli så dyrt som många tror. Och vi ser alltid till att få din pengapåse att räcka till så mycket som möjligt.

Faktiskt bra läge att bygga nytt

Så, hur är läget för att bygga nytt i Halmstadstrakten just nu? Jo, riktigt bra, faktiskt. För även om vissa fortfarande väntar in att räntorna ska stabilisera sig börjar nu allt fler dra igång sina husprojekt.

– Ekonomin går i cykler, så är det. Men att bygga nytt är alltid en trygg investering sett över tid. Att bygga hus med oss innebär också att välja en trygg husleverantör, vår koncern har ju snart byggt hus i hundra år – och vi kommer finnas kvar om hundra år till. Det är alltid ett viktigt argument, men kanske extra viktigt idag, konstaterar Rebecca.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peter Isaksson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.