Beställ katalog

Hustoppen i Sundsvall: vilka hus är mest populära här?

Funderar du på att bygga hus i Sundsvall med omnejd? Då kanske du vill ha lite inspiration för att välja husmodell? Här avslöjar SmålandsVillans säljteam, bröderna Simon och Joel Åberg, vilka hus som är populärast just här och just nu – och så tipsar de som några personliga favorithus.

1,5-planshus toppar listan

Första steget i att hitta rätt i husdjungeln handlar om att välja hustyp. Vill du bo bekvämt i ett plan, eller kanske kunna samla familjens privata ytor en trappa upp? Valet är förstås ditt. Men här i trakterna kring Sundsvall är det just nu 1,5-planshus som gäller, berättar Joel.

– Ja, just nu bygger vi flest 1,5-planshus. Här får man ju in lite mer boyta utan att huset tar för stor plats på tomten.

Villa Kalmar är en stor favorit

Nästa val handlar förstås om vilken husmodell ni gillar bäst. Och precis som på många andra platser i landet är en av våra mest älskade husmodeller den stora favoriten här.

– Villa Kalmar är väldigt populär, och det är ju inte så konstigt: det är ett jättefint hus som dessutom är väldigt prisvärt, konstaterar Simon.

Klassiska villadrömmen regerar

När det gäller husens stil menar bröderna att det beror lite på vilket område man väljer att bygga i. Det är ju viktigt att huset passar in i sin omgivning. Men även om det byggs en hel del i modern stil, så är det ändå den mer klassiskt lantliga stilen som dominerar här.

– Ja, det skulle jag nog säga. Man kan skoja om VVV, alltså villa, valp och Volvo, men det är ju så den klassiska villadrömmen som så många har ser ut, säger Joel.

Villa Huskvarna är ett välbalanserat 2-planshus med alla möjligheter.

Brödernas egna favoriter

Som säljare på SmålandsVillan gäller det att lära känna alla husmodellernas olika fördelar – och vi är såklart nyfikna på vilket hus killarna gillar bäst.

– Svårt att bara välja en, men min favorit är nog Villa Huskvarna, det huset har allt. Nu går det ju också att få med färdiginredd övervåning, det tror vi kommer att bli uppskattat, säger Simon.

– Jag gillar ju Villa Drömminge, så jag hoppas verkligen att jag kommer få hjälpa någon att bygga ett sådant. Och Villa Adelöv är också ett jättefint hus, kontrar Joel.

Bra läge att bygga – inte minst i Njurunda

I dagens ekonomiska läge är det lätt att börja tveka som husbyggare, men bröderna Åberg menar att det ändå är läge för dig som vill bygga nytt. Sundsvall är en växande stad och med stora industrisatsningar i sikte lär inte efterfrågan på att bo här minska. Det gör att det aldrig kommer att bli billigare att bygga nytt hus än vad det är nu, konstaterar Simon. För än så länge finns det faktiskt fina tomter att få tag på, för rimliga pengar – och här har bröderna Åberg ett extra bra tips.

– Njurunda tror vi mycket på. Dels för att det är så fint där – dels kommer det att bli ännu mer attraktivt när den nya järnvägen med dubbelspår är klar och du kan ta dig ännu snabbare med tåg in till stan, förklarar Joel.

Kunder tittar på tillval när de ska bygga hus

Goda råd är inte dyra

Funderar du fortfarande? Då tycker vi att du ska ta ett snack med Simon eller Joel. Med sin stora erfarenhet från husbyggarbranschen kan de nämligen ge dig massor av tips och goda råd för husresan. Du får hjälp med allt från att hitta den rätta tomten till att välja en passande husmodell. Ja, tillsammans är bröderna Åberg redo att guida dig hela vägen hem.

– Även om jag tar huvudansvaret som säljare och Joel axlar rollen som projektledare kommer vi att dela på jobbet. Vi finns där för dig hela vägen, och du är alltid välkommen att höra av dig till oss, avslutar Simon.

Anna Petersson Säljare, Smålandsvillan

Låt husresan börja

BOKA MÖTE MED VÅRA SÄLJARE

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.