Beställ katalog

Säg hej till Rickard: din huscoach i Göteborg

Är du sugen på att bygga hus i Göteborg eller kringliggande kommuner? Då vill vi presentera dig för en viktig person att ta med dig på husresan. Här får du träffa SmålandsVillans nya säljare: Rickard Stig.

Ny säljare med massor av erfarenhet

SmålandsVillans Göteborgskontor har fått efterlängtad förstärkning. Närmare bestämt av Rickard Stig, som visserligen är ny som säljare hos oss – men knappast någon rookie när det gäller att hjälpa folk att hitta hem.

Rickard Stig, säljare på SmålandsVillan

– Jag har jobbat som mäklare sedan 2016, och sålt både hus och lägenheter i Göteborgsområdet. Med tiden blev det allt mer nyproduktion, och jag blev sugen på att fokusera mer på allt vad det innebär att bygga hus. Så när den här möjligheten hos SmålandsVillan dök upp, då tackade jag ja direkt, berättar Rickard.

Ditt behov i fokus

Skillnaden mot att jobba som mäklare tycker Rickard bara är positiv. Här på SmålandsVillan får han komma in tidigare i processen och sedan vara med under hela husresans gång.

– Det är kul att kunna hjälpa till med allt det där som folk kanske inte har så mycket kunskap om, och på så vis kunna guida kunden till ett bra beslut. Jag har kunder som kommer till mig och förklarar att de bor i lägenhet och vill bygga hus, men sedan inte vet så mycket mer. Och det är helt okej: då börjar vi med att göra en grundlig behovsanalys där vi tar reda på var ni vill bo, hur ni vill bo – och hur era ekonomiska förutsättningar ser ut.

Ungt par läger artiklar på datorn om att bygga hus

Fina tomter och husfavoriter

Hur ser det då ut på tomtfronten i Göteborg med omnejd? Ja, det finns allt en del att välja mellan. Rickard tipsar till exempel om att vi på SmålandsVillan har tomter i populära Kungsbacka. Men som i alla våra storstadsregioner kostar närheten till Göteborg en slant. Så, vad finns det för alternativ om man vill komma lite billigare undan?

– Jag är ju själv från Varberg så jag skulle tipsa om Tvååker, som ligger strax utanför Varberg. Här bor man i ett fint lantligt läge – och faktiskt inte mer än en timme från centrala Göteborg. Här har vi både tomter och inflyttningsklara hus att erbjuda. Husen är två av våra storfavoriter: Villa Kalmar och Villa Fredriksdal.

Därför ska du bygga hus med SmålandsVillan

Att bygga ett nytt hus har alltid fördelar. Inte minst det här med att slippa renovera, vilket förr eller senare är ett måste i ett äldre hus. Rickard berättar att han och familjen gjort den resan en gång – och det räckte… Men varför ska man då välja just en Smålandsvilla?

– Här får du prisvärda hus som är ritade efter våra kunders önskningar, med bra kvalitet och en bra grundstandard. Att våra hus byggs nästan helt klart i fabriken ger kort byggtid på plats, huset är tätt på en förmiddag. Men det är inte bara bra för kvaliteten, det ger också dig som bygger hus med oss kortare tid med byggnadskreditiv, särskilt om man jämför med att bygga i lösvirke, konstaterar Rickard.

Rickards egen husfavorit

Som säljare på SmålandsVillan gäller det ju att sätta sig in i de olika husmodellernas fördelar. Så, naturligtvis är vi ju nyfikna på om Rickard har någon favorit?

– Ja, vi funderar ju faktiskt på att bygga ett eget hus så småningom, och Villa Lekeryd är väldigt fin. Både arkitekturen och planlösningen tilltalar mig mycket, med den fina vinkeln och ett stort vardagsrum. En väldigt trevlig 1,5-plansvilla.

Bra start på nya jobbet

Även om husbyggandet minskat i dessa osäkra tider är det långt ifrån tyst i telefonen, säger Rickard. Han har redan hunnit sälja sina första hus, och träffat en hel del spekulanter. I SmålandsVillans visningshus på Husknuten är det också full aktivitet, inte minst på söndagarna.

– Jadå, folk hör allt av sig. Barnfamiljer, naturligtvis, de vill ofta bygga lite utanför Göteborg. Sedan har vi också allt fler äldre som vill byta till ett mer lättskött enplanshus. Men självklart ser jag fram emot att träffa ännu fler, hälsar Rickard.

Peder Lorentzon Säljare, Smålandsvillan

Låt husresan börja

BOKA MÖTE MED VÅRA SÄLJARE

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.