Beställ katalog

Barnrum: inspiration, tips och tricks

Mysigt, lekfullt – och lätt att städa. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när du ska inreda barnrum… Kanske kan lite inspiration vara på sin plats? Varsågod, ett lass barnrumsinspo kommer här.

I barnens rum ska det finnas rum för lek och bus, men också för mys och avkoppling. Och plats för alla leksaker, pysselprylar, spel och skolgrejer, såklart. Vi på SmålandsVillan tycker att de två viktigaste ingredienserna när du ska inreda barnrum är fantasi – och funktion. Får du med dig dem kan du skapa en magisk plats för familjens minsta medlemmar.

Men hur gör man då? Ja, låt oss dyka rakt in i temat barnrum: inspiration. På den här sidan har vi samlat bilder, artiklar – och inte minst, fin barnrumsinspo från våra kunder. Passa också på att beställa vår katalog. Där får du ännu mer inspirationsgodis direkt hem i brevlådan.

Barnrum: inredning

Visst märks dagens inredningstrender även när du ska inreda barnrum, och visst är det helt okej att hämta inspiration därifrån. Men glöm för all del inte bort att fråga din målgrupp, det är ju deras rum det handlar om. Blanda in ungarna i inredningsbesluten på en lagom nivå, spåna idéer tillsammans. Kanske kan de få välja ut sin favoritfärg bland dina utvalda kulörprover, bestämma hur sängen ska stå – och välja vilka konstverk som ska upp på väggen? Sikta gärna på en hyfsat neutral bas, då blir det enklare att låta inredningen hänga med i svängarna när intressena växlar. Dinosaurieperioden kan vara lika kort som intensiv…

BARNRUM: INSPIRATION X 3

1. Låt leken få rum

När hela världar ska byggas och bilar ska köra runt, runt, runt behövs gott om fri lekyta. Med andra ord, försök att inte övermöblera. En lekvänlig matta på golvet är dock alltid en god idé, kort lugg är extra bra för legobyggarna.

2. Plats för arbetsplats

Ett riktigt skrivbord att ”jobba” vid brukar göra succé långt innan skolåldern, gärna med plats för en kompis med. Bra pysselbelysning och -förvaring sätter pricken över i:et.

3. Praktikaliteter och knasigheter

Praktiska detaljer som bra belysning och bra förvaring är viktigt när du ska inreda barnrum. Väggfasta hyllsystem där hyllor går att flytta och läggas till är en smart lösning. Men lämna också rum för lite knasiga detaljer, det här är ju rummet där fantasin ska få flöda.

Varsågod för inspiration, lycka till med ditt barnrum!

Inspireras av våra kunders barnrum

Letar du efter fler idéer för ett mysigt barnrum? Kika på våra kunders sociala medier.

 

Frågor och svar - Barnrumsinspiration

Det beror såklart på vad ni gillar och vilken känsla ni vill åt. Här finns inga fel, men vill du satsa på en inredning som ska hålla länge kan det vara smart att undvika för typiska barntapeter och istället skapa den gulliga känslan med textil, posters och andra detaljer. När det gäller kulörval är det fritt fram att välja efter smak. Föredrar ni mer mys passar det bra med dämpade och mustiga kulörer, medan ljusa toner ger ett piggare intryck.

Även barnens rum behöver bra belysning. Satsa därför både på allmänljus, bra pysselbelysning och belysning för mys. Det finns gott om fina specialdesignade alternativ för belysning i barnrum, men du måste heller inte välja en utpräglad barnlampa. Kanske kan ett loppisfynd göra jobbet istället?

Var sak på sin plats – och möjlighet att flytta hyllor i takt med att barnet växer är två bra saker att tänka på när det gäller förvaring i barnrum. Leksaksförvaring kan vara utmanande, men tänk på att leksaker även kan få ta semester ibland. Att plocka undan en del grejer en tid, och sedan låta dem göra comeback brukar göra susen. Här hittar du fler tips för ordning och reda i barnrummet.

På massor av ställen. Inspiration för att inreda barnrum hittar du till exempel på inredningsbloggar, i magasin, på sociala medier eller i olika möbelbutiker. Och glöm för all del inte att inspireras av barnet i fråga, vissa små har ju tydliga preferenser när det gäller barnrum och inredning.

Fantasi och funktion är nyckeln till att skapa en magisk plats för de små.
Pojke ligger och vilar sig efter att ha byggt klossar

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Niclas Johansson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.