Beställ katalog
  • Trädgård

7 roliga saker att göra i trädgården

Även om en trädgård kan vara nog så vacker är den till för att användas. Och då menar vi inte bara till att grilla eller odla i. Här kommer tips på roliga trädgårdsaktiviteter för hela familjen.

Spännande skattjakt

Det behöver inte bara vara den klassiska äggjakten till påsk, en skattjakt sitter sällan fel och skatten behöver inte vara stor. Allra roligast blir det med en skattkarta och mystiska ledtrådar, men anpassa efter skattjägarnas ålder. Även uppåt…

Bio i det gröna

Med en projektor och ett lakan kan du skapa din egen utebio. Spänn upp ett lakan mellan två träd, rikta projektorn, poppa popcornen och lägg ut dina mysigaste kuddar och filtar på gräset. Sen är det bara att rulla filmen.

Fixa en egen minigolfbana

Använd saker ni har hemma: lådor, hinkar, brädbitar eller kanske en rörstump, och bygg en spännande minigolfbana. Klubbor och bollar finns i leksakshandeln, och varför inte avsluta matchen med en glass? Det är ju smått tradition när det handlar om minigolf.

Bygg något kul

Att bygga tillsammans med barnen är hur kul som helst och i trädgården gör det inget om det blir lite stökigt en stund. Bygg en fågelholk, ett insektshotell – eller kanske en agilitybana till familjens hund? Hos Fixa & Trixa finns massor av roliga idéer.

Ha disco på altanen

Pynta fint, gör en playlist och ta ut en högtalare. Sedan är det bara att bjuda in era kompisar och köra ett redigt dansbattle. Ps. dricka och snacks är ett måste.

Eller utställning på uppfarten

Visserligen inte mitt i trädgården, men att skaffa asfaltskritor och skapa konstverk på din uppfart eller på gatan utanför är alltid uppskattat. Färgen försvinner med vatten.

Valfritt VM

Bjud in grannarna och kora årets villamästare. I vad då? Ja, det väljer ni. Kubb, snyggaste sandslottet i sandlådan eller kanske charader? Det går att tävla i det mesta… Stilpoäng för ett vandringspris, kanske blir ert superlokala villamästerskap årets återkommande höjdpunkt i kvarteret.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Erica Bernardin Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.