Beställ katalog

Så byggs en Smålandsvilla

Kanske vet du redan att en Smålandsvilla blir till i vår husfabrik. Men har du funderat på hur det går till? Och vilka fördelar det innebär att bygga på vårt industriella vis? Låt oss ta en titt.

Första stopp: fabriken

Varje Smålandsvilla blir till i vår husfabrik i småländska Vrigstad. Fast egentligen börjar resan ännu tidigare, för väggarna byggs nämligen hos våra vänner på Myresjöhus – de är ju så väldigt bra på att bygga sådana. När väggarna anländer till vår husfabrik sätter vi igång att bygga trähus på vårt småländskt finurliga vis. Varje hus från SmålandsVillan består nämligen av ett antal nästan färdiga rum – de kallas också för volymer eller moduler, kärt barn har många namn. Dessa byggs färdigt i fabriken för att sedan kvickt monteras ihop till ett hem på byggplatsen. Snabbt, smart – och smidigt.

Färdig modul till hus färdig för leverans

Lika bra varje gång

När husvolymerna lämnar fabriken finns det mesta redan på plats: fönster, dörrar, ja, till och med ditt kök och ditt badrum. Allt konstruerat och monterat enligt alla gällande byggregler. Att bygga på vårt småländskt finurliga vis innebär att vi gör samma sak gång på gång – vilket också gör det enkelt att säkerställa att produkten håller samma höga kvalitet varje gång. Det gör också att vi aldrig behöver börja från noll när vi ska bygga en ny husmodell, vi kan alltid dra nytta av den kunskap och erfarenhet som redan finns på plats.

Kvalitet och hastighet

Att din Smålandsvilla byggs nästan helt färdigt inne i fabrikens varma, torra miljö är också en viktig kvalitetsfördel. Att undvika fuktproblem när man bygger hus är superviktigt – och det är ju inte alltid man har tur med vädret… Jämfört med hus som byggs på traditionellt vis har vårt sätt att bygga en stor fördel: det går verkligen undan ute på byggplatsen. Ett hus från SmålandsVillan blir tätt på nolltid, och eftersom så mycket i huset redan siter på plats går även resten av resan fram till slutbesiktning och inflyttning i en väldig fart. Med andra ord är vårt sätt att bygga både snabbt, effektivt och kvalitetssäkert.

Kunder som håller på att bygga hus

Mycket hus för pengarna

En annan stor fördel med att vi bygger som vi gör är förstås att vi kan erbjuda dig mycket hus för pengarna. Naturligtvis beror det på att det går snabbare att bygga på det här viset, men det är också så att en arbetstimme i husfabriken alltid är billigare än en timme på byggarbetsplatsen tack vare att vi minimerar kringkostnader för till exempel restider, utrustning och transporter. Här har vårt sätt att bygga extra stora fördelar. Eftersom en Smålandsvilla går så snabbt att montera och vår smarta Isolergrund inte behöver tid på sig att torka ut sparar vi både tid och pengar. Inte minst på grund av att det går åt mindre byggel. Att våra husmodeller sedan är utrustade med effektiva värmesystem och ett kanonbra klimatskal är heller inte bara bra ur en hållbarhetssynpunkt – det ger även behagligt låga elkostnader för dig som flyttar in.

Kvalitet från start

En annan viktig anledning till att vi kan leverera mycket hus för pengarna är att vi inte erbjuder en hel djungel av tillval. Istället har vi valt kvalitet från start. Det gör det enklare för dig att se vad som ingår, och lättare för oss att tillverka husen. Och du har ändå en hel del valmöjligheter som hjälper dig att sätta din egen prägel på ditt nya hem. Vill du verkligen ta ut svängarna? Då kan vi rekommendera leveransalternativet Målningsförberett.

Samma betyder inte likadant

Hemligheten bakom ett effektivt industriellt byggande ligger som sagt i upprepningen, att göra samma sak varje gång. Därför jobbar vi på SmålandsVillan med fasta, arkitektritade planlösningar. Familjevänliga, trivsamma och funktionella sådana – där många av våra husmodeller också bjuder på flera olika planlösningsalternativ att välja mellan. Däremot kan du inte göra några egna ändringar i planlösningen. Men det menar vi väger ganska lätt i förhållande till alla fördelar du kan njuta av när du väljer en livs levande Smålandsvilla. Och väljer du ett 1,5- eller 2-planshus får du ju styra helt över hur du inreder en trappa upp.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peter Andersson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.