Beställ katalog

Säg hej till SmålandsVillans klimatskal

Att en nybyggd Smålandsvilla är en energisnål villa kanske du redan vet. Men vad beror det på? Låt oss presentera en del av hemligheten. Husets klimatskal.

Jobbar hårt

Klimatskalet jobbar hårt för din skull. Och vad det gör hörs faktiskt på namnet: det skyddar husets uppvärmda ytor från klimatet utanför. I ett hus klimatskal ingår tak, ytterväggar, fönster, ytterdörrar och grund. Låt oss lyfta några av godbitarna du får i ett nytt hus från SmålandsVillan.

Det börjar från grunden

Att börja från grunden är viktigt när man vill ha ett bra resultat, det gäller självklart även husets klimatskal. I SmålandsVillans totalentreprenad ingår en typgodkänd, fukt- och radonsäkrad grund från Isolergrund, med 20 års funktionsgaranti. En Isolergrund ser till att hålla ett torrt och varmt klimat under huset, även under vintern. Det är både bra för ditt hus, och för dig som får njuta av varma och sköna golv i huset.

Och sitter i väggarna

En stor del av klimatskalets effektivitet sitter i väggarna, och här har vi tagit hjälp av våra kompisar på Myresjöhus. De har nämligen skapat effektväggen, en riktigt smart yttervägg där en tät konstruktion med extra mycket isolering ser till att värmen stannar kvar inne i huset, samtidigt som fukten hålls kvar på utsidan. Även det småländskt finurliga sättet en Smålandsvilla byggs på – alltså att våra hus byggs nästan helt färdigt i fabriken – har stor betydelse för att göra huset tillräckligt tätt.

Kvinna och barn besöker hus som håller på att byggas

I finfina fönster

Fönster är också en viktig del av klimatskalet. Alla hus från SmålandsVillan kan skryta med moderna 3-glasfönster från småländska Elitfönster. Redan som standard får du aluminiumfönster i produktgrupp 1,0. Du kan också få ännu bättre fönster som tillval, vilket kan vara bra om du bor på kyligare breddgrader. Och självklart kan du även välja till lite snygga spröjs om du vill sätta extra piff på ditt klimatskal.

Och i smarta värmelösningar

Förutom klimatskalets effektivitet är det val av värmelösning som har störst påverkan på hur energieffektivt ditt nya hem är. När du bygger hus med SmålandsVillan är vårt förstahandsval en effektiv frånluftsvärmepump från NIBE, eftersom den både uppfyller byggreglerna och får ner elkostnaderna – utan att själv kosta för mycket.

Byggarbetare för hus fixar med tak

Klimatskal för övervåningen

Väljer du ett 1,5- eller 2-planshus får du ju själv välja när och hur du vill inreda övervåningen. Men en bra start är att välja Klimatskal som tillval. Det innebär att vi gör övervåningen lufttät, isolerad och glespanelad samt utrustar den med radiatorer som håller värmen. Det gör att du redan från början kan räkna in boytan på övervåningen i husets energiberäkning. Ett bra val för dig – och för miljön.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Maria Hoffner Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.