En bostad är en framtidsinvestering

Det finns många sätt att hantera sina besparingar på, och vi ska inte lägga oss i vilket som är bäst just för dig. Men så länge du inte är Joakim von Anka med egen penga-pool kan vi bara komma på en enda investering som du faktiskt kan njuta av varje dag i många år framöver: ditt hem.

En god investering på lång sikt

Att köpa ett nytt hem är inget man gör i en handvändning. Det är en stor och viktig affär som kräver en del betänketid. Inte bara med tanke på pengarna, utan också för att det ofta innebär ett helt nytt liv för hela familjen. Men när du väl landat in ett beslut om att köpa ert nya drömhem kan det vara skönt att veta att ett bostadsköp i princip alltid är en god investering – så länge du behåller bostaden tillräckligt länge.

Förena nytta med nöje

Alla behöver ju någonstans att bo, eller hur? Så varför inte förena nytta med nöje och köpa din bostad? Att bo i en hyresrätt tjänar du i alla fall inga pengar på. Värdeökningen över tid har historiskt sett gjort att det är betydligt billigare att äga sin bostad än att hyra. Enligt statistiken har bostadspriserna stigit i över 20 år och de senaste åren har priskurvan legat relativt stadigt. Tittar vi längre tillbaka i tiden kan vi se att bostadspriserna generellt följer löneutvecklingen uppåt. Så, så länge du inte köper något som är för dyrt för dig kan ditt bostadsköp bli en utmärkt investering.

Betryggande historik

Man kan aldrig garantera en säker investering – sådana existerar helt enkelt inte. Börser kan krascha och företag kan gå i konkurs, dessutom kan kriser och katastrofer förändra spelplanen oavsett vilket sätt du väljer att investera på. Men förutom den betryggande historiken kan vi konstatera att prisutvecklingen på bostadsmarknaden, precis som så mycket annat, till stor del styrs av utbud och efterfrågan. Och majoriteten av Sveriges kommuner har fortfarande bostadsbrist, ett problem som inte verkar få någon lösning inom en överskådlig framtid.

Naturligtvis påverkar även konjunkturen och ränteläget bostadspriserna – men, då snackar vi på kortare sikt. Och att flytta till ditt nya hem är ju ett långsiktigt beslut, eller hur?

Påverka bostadens värde

Livet i äganderätt innebär att du ansvarar för hemmets underhåll och renoveringar. De innebär också att du själv tar alla beslut kring när och hur saker ska fixas. I äganderätt kan du dessutom på sikt själv påverka bostadens värde genom renoveringar som höjer standarden på ditt nya hem ytterligare. Undersökningar visar till exempel att en fin och välskött trädgård kan öka en villas värde en hel del.

Njut av ett nytt och fräscht hem

Men när du investerar i ett nybyggt hem ligger allt vad renoveringar heter i framtiden. Huset är snyggt och fräscht – och redo för familjens nya liv. Det ända du behöver göra är att sätta din unika prägel på ditt hem med hjälp av inredning – och såklart njuta!

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog