Småstäderna på frammarsch

I media ser det ut som om allt händer i storstäderna. Att alla jobb finns där, att alla vill flytta dit – och att resten av Sverige inte har något att komma med överhuvudtaget. Men är det verkligen sant? Vad sägs om att lyfta blicken lite, och se saken från ett annat perspektiv?

Tiderna förändras

Visst var det annorlunda för hundra år sedan, när folk oftast blev kvar på platsen där de växte upp. Men sedan dess har det hänt en hel del, framförallt när det gäller hur vi lever våra liv. Sedan internet och fiberuppkoppling kom in i vår vardag kan vi shoppa och roa oss när vi vill – var vi än är. Du kan gå kurser, träna med din personliga tränare, konsultera din läkare – eller jobba hemifrån. Internet struntar fullständigt i var du bor. Fast utanför storstan riskerar du ju att få en naturupplevelse på köpet när du lyfter blicken från skärmen...

En enklare vardag

Att bo utanför storstan eller på en mindre ort har alltid haft sina fördelar. Framförallt i form av ett tryggare, enklare och mindre stressat sätt att leva. Här får vi tid över till annat. Vi vet vad våra grannar heter, och umgås ofta med dem. Våra barn har friheten att springa rätt ut i leken, de får växa upp med att känna gräset under fötterna, de vet hur en kossa ser ut och hur man bygger bästa kojan i skogen. Och visst, vi kanske bara har en matbutik – men ärligt talat: hur många spaghettisorter behöver vi välja mellan, egentligen?

En roligare tillvaro

Och visst, du som bor i storstan idag har ett överflöd av aktiviteter att välja mellan. Men, handen på hjärtat, hur mycket av det enorma utbudet utnyttjar du? Forskning visar dessutom att vi människor blir stressade av för många valmöjligheter. Och extra stressade blir vi när vi tänker att alla andra nog gör så mycket roligt hela tiden… Här slipper du detta. Får du tråkigt kan du ju i lugn och ro planera in ett besök i storstaden, antingen för lite egentid eller en kul familjeutflykt. Om ni har lust, förstås. För i ärlighetens namn finns ofta en hel del att uppleva även på hemmaplan.

Mer rum att leva livet i

För de flesta av oss är storstadslivet lika med lägenhetslivet. Så när pandemin slog till var vi många som slet med strykbrädor och boktravar för att få ett någorlunda ergonomiskt hemmakontor. Men hur kul är det att jobba bland brödsmulorna på köksbordet i längden, utan en dörr att stänga när du har teamsmöte? Nej, vi började drömma om rum för arbetsrum – och tänk bara att kunna flytta ut kontoret på altanen på sommaren! Vi har fått nya vanor, och även om vardagen återgår till det normala kommer den där gnagande känslan av att lägenhetslivet är för trångt knappast att försvinna…

Få råd med äkta livskvalitet

Så, för att summera det hela. Vill du verkligen bo i storstan? Eller vill du uppleva äkta livskvalitet utanför den – eller i någon av alla härliga mindre orter runt om i vårt avlånga land? Här är dessutom sannolikheten större att du faktiskt har råd med ditt drömhus.

En av Sveriges största tomtbanker

Sök Tomt & Bostad

Här har vi samlat våra objekt – allt från enskilda villatomter till större bostadsprojekt – för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att hitta det du letar efter. Hitta din tomt hos SmålandsVillan!

Se alla våra lediga tomter

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.