Beställ katalog

Hitta inspiration till din tvättstuga

Kanske är din tvättstuga – eller ditt klädvårdsrum – inte det första rummet du klurar på inredning till. Men det är inte mindre viktigt för det. Det här är ju husets praktiska godbit som förtjänar att inredas med tanke på både utseende och funktion. Inspiration för tvättstuga kommer lastat.

En bra planerad tvättstuga bäddar för otrolig vardagslyx, och bland SmålandsVillan husmodeller finns gott om sådana. När du sedan börjar fundera på inredning, se till att tänka funktion men också trivsel – att ta hand om tvättberget blir trots allt lite lättare då.

Här hittar du massor av inspiration till din tvättstuga. Bilder, artiklar och dessutom fina tips direkt från våra kunder. Och du, passa på att beställa hem SmålandsVillans katalog. Då får du ännu mer inspiration direkt i din brevlåda.

 

Trendspaning: tvättstuga


Förr var tvättstugan sällan trivsam, men förhoppningsvis åtminstone praktisk. Det rent praktiska är förstås fortfarande högaktuellt, men idag bryr vi oss mycket mer om hur våra tvättstugor ser ut. För varför ska tvättstugan inte kunna få vara lika fin som resten av huset? Planera inredningen i din tvättstuga efter hur du vill ha den. Var förvarar du smutstvätten? Var viker du din rena tvätt? Var stryker du den? Kanske vill du också ha plats att förvara den rena tvätten innan den flyttar till garderoben? Eller till och med rum för din symaskin? Det är ju din tvättstuga det gäller.

TRISS I INSPIRATION FÖR TVÄTTSTUGA

1. Förvaring, förvaring, förvaring

Bra förvaring är ett måste för att hålla undan stöket. Öppen eller stängd väljer du – kanske blir det som allra bäst med lite av varje?

2. Härma ditt kök

Att välja samma stil på luckor, bänkskiva och kulörer i tvättstugan som du har i köket hjälper dig att hålla den berömda röda tråden.

3. Sätt piff på tillvaron

Tvättstugan behöver funktionella ytor, men det behöver inte betyda att du inte kan unna dig några finheter. Snygga korgar, gröna växter – eller vad du nu vill.

Varsågod för inspiration, lycka till med din tvättstuga!

Frågor och svar - Tvättstugeinspiration

Färger som ger en ren och fräsch känsla är populära i en tvättstuga. Vilka färger det är just för dig är såklart högst individuellt. Vitt, grått och beige eller kanske mjuka pasteller? Eller föredrar du kanske starkare färger, tapet eller färgglada tillbehör? Valet är ditt.

I en tvättstuga är det viktigt att skapa en fungerade miljö som passar dina behov. Tvättmaskin och torktumlare vill du såklart ha, och hur vill du hänga upp tvätten när det inte är torksäsong utomhus? Bra bänkyta för att sortera och vika tvätten är också viktigt, liksom förvaringshyllor och/eller skåp. Tillbehör som tvättkorgar, strykjärn och strykbräda är också bra att ha.

Genom att använda hyllor, skåp, krokar och lådor kan du optimera förvaringsutrymmet i din tvättstuga. Tänk också på att utnyttja väggytan och att använda förvaringslösningar som passar just för er.

Här ska du ju kunna se vad du gör – så satsa på bra belysning i din tvättstuga. En kombination av allmänbelysning och arbetsbelysning brukar vara smart för att ge tillräckligt med ljus i rummet. Spotlights och LED-lister är populära val, och det är alltid en bra idé att använda energieffektiva LED-lampor.

Följ med i de senaste trenderna och skapa en tvättstuga där både funktionalitet och stil smälter samman på bästa sätt.
Kvinna gör hushållssysslor i nybyggt hus

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.