Beställ katalog

Samla inspiration till framtida sovrum

Sociala ytor i all ära, men kanske är ändå ditt sovrum hemmets allra viktigaste rum? Ditt privata krypin för egentid, avkoppling och återhämtning. Det ställer allt en del krav på inredning i sovrum, inte sant? Letar du inspiration till sovrum har du kommit helt rätt, tips kommer här.

Vi på SmålandsVillan tycker att sovrum är värda att tas på allvar – vikten av att sussa gott skojar man inte bort. Bland våra husmodeller finns trivsamma sovrum för alla smaker, redo för dig att sätta din prägel på. Ljust och rogivande, hotell-elegant eller kanske en ljuvt lantlig dröm? Val av inredning i sovrum är högst personligt, det är ju din egen domän vi snackar om.

Så, vad sägs om lite inspiration till sovrum? Varsågod! Här har vi laddat upp med artiklar, bilder och smarta tips från våra kunder. Och du, missa inte att beställa vår katalog. Där får du ännu mer ögongodis direkt i brevlådan.

Inredning för sovrum: trender

Dagens inredningstrender ger verkligen rum för den personliga smaken, och det gäller ända in i sovrummet. Så hur vill du ha det? Skandinaviskt stilrent, lantlig romantik eller kanske en lyxig hotellkänsla? Oavsett vilken stil du föredrar är valet av kulör en viktig pusselbit. Här ser vi allt från mjuka pasteller – inte minst babyblå toner – till en mörkare, mer mustig färgskala. Mikrolyx-trenden är också värd att slå ett slag för i sovrummet, varför inte med lite lyxigare sängkläder? Eller kanske en liten bukett på sängbordet?

TRISS I INSPIRATION FÖR SOVRUM

1. Våga möblera lite annorlunda

Möbler måste inte alls stå längs med väggarna. Se vad som händer om du flyttar ut sängen i rummet. Och om du får plats är en mysig läsfåtölj aldrig fel...

2. Mer textil i tillvaron

Lassa på med mattor, gardiner, kuddar – med mera. Textil ger inte bara ett inbjudande intryck, utan ger också en ljuddämpande effekt.

3. Många lampor små

Att jobba med många olika ljuspunkter är ett kanonbra sätt att skapa ett rum att trivas i.

Varsågod för inspiration, lycka till med ditt sovrum!

Frågor och svar - Sovrumsinspiration

Det beror naturligtvis på din egen smak, vilken stil du gillar och vilken känsla du vill åt. Har du svårt att komma upp på morgonen kan ett ljust sovrum göra det enklare att vakna. Föredrar du mer mys och ombonad känsla passar det bra med dämpade och mustiga kulörer.

En skön säng, förstås, men även sängbord och garderober eller annan slags klädförvaring är självklara val i ett sovrum. Ytterligare möbler som en skön fåtölj – och varför inte en bänk eller ottoman vid fotändan av sängen – bidrar också till ett sovrum att älska.

På massor av ställen. Inspiration till sovrum hittar du till exempel på inredningsbloggar, i magasin, på sociala medier – och varför inte besöka olika möbelbutiker?

Ditt sovrum är ju just ditt, så här kan massor av olika detaljer bidra till en personlig touch. Kuddar, plädar, mattor, unika lampor, konst på väggarna och andra utvalda föremål som passar just din personliga stil.

En lugn och avslappnande känsla i sovrummet fixar du genom att slösa med mjuka textilier och välja belysning som ger ett varmt och mjukt ljus. Ett annat bra tips är att använda naturmaterial som trä och linne som också ger en harmonisk känsla, gröna växter likaså. Se också till att ha bra förvaring som gör det lätt att hålla undan stöket.

Hur sover våra kunder? Hitta inspiration till ert sovrum

Letar du efter fler idéer till sovrummet? Kika på våra kunders sociala medier.

 

Sovrummet - där drömmar klär sig i färger och lyxen gömmer sig i sängkläderna
Man och kvinna kopplar av i säng på hotellrum

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.