Beställ katalog

Sugen på inspirerande inredningstips? Varsågod!

Att inreda ett nybyggt hus är hur kul som helst, men kan också kännas lite utmanande. Var ska man börja, liksom? Ja men, varför inte med lite smaskiga inredningstips och inspiration.

Här har vi samlat massor av guldkorn på temat inredning. Bilder, artiklar – och massor av inredningsinspiration från våra kunder. Och du, passa på att beställa hem vår huskatalog. Då får du ännu mer inspiration rakt ner i din brevlåda.

Inredning: inspiration efter person


En särskilt lyckad inredning handlar om två saker: att utgå från din personliga smak, och att sedan hitta din röda tråd och låta den löpa igenom hela ditt hem. Börja med att fundera på vilken stil du gillar. Modern och minimalistisk inredning? Industriell inredning? Eller kanske lantlig? Självklart är det fritt fram att inspireras av flera olika stilar, men låt ändå kulör- och materialval bilda din röd tråd. Det hjälper dig att knyta ihop inredningssäcken på ett snyggt sätt.

 

Generös takhöjd i Villa Hjälmseryd

Inredningstrender 2023

Måste man följa inredningstrender? Inte alls, du ska ju skapa ett hem som passar just för er. Men trender är kul, och kanske hittar du något att inspireras av bland några av årets inredningstrender.

Mer färg till folket: Japp, vi har fått smak för färg, inte minst orange. Men vi gillar också att jobba med kontrasterande kulörer. Tänk dig rosa som möter grönt, eller kanske gult mot blått. Mums!

Naturmaterial: Fårskinn, trä, sten och läder – ja, allt som är skönt att ta på – hjälper till att fixa en inbjudande känsla i hemmet. Passar alla stilar, men kanske extra bra för att ge mer värme till industriell inredning. Glöm heller inte gröna växter!

Runda former och lyxiga texturer: Möbler med rundade former och tyger som sammet bidrar med en inbjudande känsla av lyx till din inredning.
Mixa och matcha: Livfulla och lekfulla färger och mönster ger ditt hem den där unika känslan. Mixa och matcha efter smak för att skapa din alldeles egna inredningsstil.

Hållbart är högsta mode: Och då menar vi inte bara innehållet i din garderob. Satsa på inredning med loppisfyndade klenoder, eller möbler och saker tillverkade av hållbara eller återvunna material.

Frågor och svar - Inredningsinspiration

Utgå från den stil du vill ha. Välj sedan ut din färgpalett och jobba med liknande material och mönster, det hjälper dig att skapa en enhetlig stil i ditt hem.

Funktion, stil och personlig smak, färg- och materialval är några viktiga saker att tänka på när du ska inreda ditt hem. Glöm heller inte belysning, varje rum mår bra av flera olika ljuspunkter.

Oj, det är många. Bland aktuella trender inom inredning kan vi nämna naturliga material, gröna växter, minimalistisk design, hållbarhetstänk och att vi vågar mer färg. Välj och vraka för att skapa just ditt drömhem.

Det beror på vilken känsla du vill uppnå. Neutrala färger som vitt, grått, beige och greige ger ofta en harmonisk atmosfär. Mjuka pastellfärger och varma jordtoner kan också skapa en lugn och avslappnad känsla – medan lite starkare kulörer livar i upp tillvaron.

Inredningsinspiration - där idéer blir till stilfull verklighet.
Kvinna tittar på laptop när hon äter frukost

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Peter Isaksson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.