Tävlingen är avslutad

Vi har fått in 450 stycken barnsmarta idéer totalt och vill tacka er så hemskt mycket för hjälpen! Just nu går vi igenom alla förslag för att kunna utse en vinnare. Håll tummarna för att det är just ditt bidrag som vinner 20000 kr inredning!

All information om tävlingen kan ni fortfarande nå nedan, men tävlingsperioden är över och det går inte att skicka in fler bidrag. 

På jakt efter nya lösningar

I år har SmålandsVillan byggt kvadratsmarta, familjevänliga och omtyckta hus i 20 år. Det vill vi fira genom att lansera ett helt nytt hus!

Huset vi bygger är till för både stora och små. Det kommer innehålla en mängd nya detaljer, funktioner och former som är både roliga och praktiska. Framförallt kommer det nya huset innehålla barnsmarta lösningar som vi kommer fram till tillsammans.

Så dela dina tankar och idéer med oss! Under 2017 kommer vårt barnsmarta team förverkliga de bästa förslagen. De kommer även välja ut en lycklig vinnare som vinner 20 000 kronor inredning från Rum21.

Det spelar ingen roll om du bor i en Smålandsvilla eller inte idag, alla som vill kan lämna in sina idéer. Skicka in ditt förslag genom att använda Instagram, Facebook eller mail. All information om hur du skickar in en barnsmart lösning hittar du nedan. Fullständiga tävlingsvillkor kan du läsa längst ner på sidan.

Om din lösning blir vald kommer vi att kontakta dig personligen. Är du nyfiken på roliga barnrum, smart förvaring eller kreativ inredning - följ oss i våra sociala kanaler! Vi kommer att dela med oss av barnsmarta lösningar hela året.

Mer plats för rent och smutsigt

I groventrén har vi tänkt på förvaring och arbetsyta. Skåp i olika storlekar sväljer det mesta, en rejäl arbetsbänk underlättar vardagsbestyr och två stora borrhål i bänken blir smart sortering för smutstvätt.

Många lekfulla lösningar

Det andra rummet vi tittat närmare på är barnrummet. Här valde vi att testa ett flertal smarta idéer. Och tack vare vår testpatrull vet vi att rummet håller för vilda lekar, pysselstunder, pärlkaos och många kompisar.

En helt ny hall!

Vi har nu testat ett par av alla de idéer ni har skickat in till oss. Och för att vara säkra på att hallen verkligen blev så barnsmart som vi hoppades tog vi hjälp av Gustav, och en oerhört noggrann testpatrull.

Barnsmart Villa Västervik

Mahlin, Niclas och Melwin bor i en Villa Västervik.

De har valt ett stort kök, byggt ut sin hall och placerat vardagsrummet på övervåningen. Så här såg det ut när vi besökte dem för att prata barnsmarta lösningar.

Barnsmart Villa Kalmar

Angelica och Robert har tre barn. De bor i en Villa Kalmar och håller just nu på att färdigställa övervåningen. Vi besökte dem för att prata om barnsmarta lösningar och fick en hel del smarta tips med oss hem.

Tävlingsvillkor

Genom att delta i tävlingen godkänner du följande villkor:
1) Tävlingsperioden löper från 17-01-04 till 17-08-06. 2) För att tävla ska du beskriva och hashtagga en bild med #barnsmartavillan på Instagram med öppen profil. Du kan skriva din idé i det öppna kommentarsfältet på Facebook eller Instagram. Du kan även beskriva din idé i ett mail och skicka det till barnsmart@smalandsvillan.se. Inkludera ditt namn och nummer i ditt mail så att vi kan nå dig. Inkludera inte några filer i ditt mail. 3) De idéer du skickar in kommer ligga till grund för SmålandsVillans utvecklings- och förbättringsarbete. Vi kommer att förverkliga ett urval av de lösningar som skickas in redan 2018 då vi bygger Barnsmarta Villan. Lösningar som inte förverkligas under 2018 kan komma att förverkligas i framtiden så alla idéer som skickas in tillhör SmålandsVillan. Om det förslag du har skickat in är en av de lösningar vi vill förverkliga inom konceptet Barnsmarta Villan kommer vi att kontakta dig personligen. Du kommer att få beskriva din lösning ytterligare och vi kommer att ställa frågor så att vi på bästa sätt kan genomföra idén. 4) Förutom att få din idé förverkligad i en smålandsvilla har du chansen att vinna ett 1:a pris. 1:a priset är ett presentkort på Rum21.se till ett värde av 20 000 SEK. 5) Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från SmålandsVillan och Business & Emotions, SmålandsVillans reklambyrå. 6) Juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan ej utbytas mot pengar eller andra varor. 7) Anställda på SmålandsVillan och deras anhöriga samt anställda på Business & Emotions och deras anhöriga har ej rätt att delta i tävlingen. 8) SmålandsVillan förbehåller sig rätten att publicera tävlande bidrag samt tillkännage vinnarens namn i SmålandsVillans egna kanaler. Blir ditt bidrag förverkligat kommer vi dessutom att filma den färdiga lösningen.