Beställ katalog
  • Att bygga hus

Bygg oslagbart tryggt med totalentreprenad

”Skulle jag själv bygga ett nytt hus idag skulle jag inte våga välja något annat”. Så säger Daniel Strömberg, säljare på SmålandsVillan i Stockholm. Här förklarar han varför.

Allt under samma hatt

Att bygga ett nytt hus är ett stort projekt, med många delmoment som måste klaffa. Och om du väljer bort totalentreprenad är det du själv som ska se till att alla inblandade parter gör sitt jobb i tid. Daniel tar ett exempel:

Daniel Strömberg, säljare på SmålandsVillan.

– Tänk dig att markentreprenören blir sjuk och markabetet inte blir klart i tid, då kan vi inte leverera huset, och målaren som är inbokad kan inte sätta igång. Men fakturorna slutar inte att komma för det. Väljer du istället SmålandsVillans totalentreprenad blir en sådan situation vårt problem istället för ditt. Vi tar hand om hela byggprocessen, du skriver ett enda kontrakt och har en kontaktperson under hela resan: du får allt under samma hatt.

Ansvarsfrågan väger tungt

Men fördelarna med att välja totalentreprenad handlar inte bara om enkelheten. En stor sak, som man kanske inte riktigt tänker på är arbetsmiljöansvaret – alltså frågan om vem som hålls ansvarig om något händer på byggplatsen. Utan totalentreprenad är det du själv som bär arbetsmiljöansvaret.

– Att välja totalentreprenad är inte bara en fråga om enklare pappersarbete, här får du en extrem trygghet och säkerhet. Tänk bara om en av entreprenörerna skulle gå i konkurs, utan totalentreprenad blir det du själv som måste rodda i det, förklarar Daniel.

Du får en hel del för pengarna

Det som gör SmålandsVillans totalentreprenad lite speciell är att även grunden, liksom en viss del av markarbetet, ingår. Det är långt ifrån någon självklarhet bland hustillverkare, ofta när det pratas om totalentreprenad menar man ovan grund – alltså bara själva huset. Alternativet till att välja totalentreprenad kallas delad entreprenad, och Daniel menar att enda anledningen till varför vissa kunder istället väljer det handlar om ekonomin. Man vill helt enkelt komma billigare undan. Men att bara titta på prislappen kan straffa sig i längden.

Kunder tittar på tillval när de ska bygga hus

– Totalentreprenad kostar lite extra, så är det, och somliga ser bara pengarna och tänker inte på ansvaret. Men delad entreprenad innebär också en del dolda kostnader. Du måste själv fixa allt från försäkringar och besiktningar till att se till byggplatsen blir rätt utrustad för att vi ska kunna leverera och montera huset.

Ditt hus bestämmer kostnaden

Det som inte ingår i en totalentreprenad är kostnader för det Daniel kallar myndighetskrav, som bygglov och liknande – men här hjälper vi dig självklart att reda ut vad som tillkommer så att du kan ta höjd för det i din husbudget. Vad en totalentreprenad kostar varierar, dels beroende på tomten du valt och vilken husmodell du vill bygga. Kanske är din tomt slät som en fotbollsplan, och huset ska placeras på lagom avstånd från tomtgränsen? Då blir den billigare. Kanske behöver din tomt ytterligare markarbeten, eller står det kanske ett gammalt hus som behöver rivas där? Då kostar totalentreprenaden lite mer, förklarar Daniel.

– Men vi löser allt sådant, absolut. SmålandsVillan har en riktigt totalentreprenad, med bara ett avtal mellan oss och dig som kund. Här behöver du inte tänka på att ta ledigt för att hinna projektleda något, vi gör jobbet så att du kan jobba på som vanligt.

Tryggt idag, och i framtiden

Att bygga med SmålandsVillans totalentreprenad ger dig trygghet under byggtiden, men även långt in i framtiden. Du får alla garantier och försäkringar som du och ditt hus behöver, inklusive en villahemförsäkring för den första tiden i ditt nya hem. Slutbesiktning ingår och du får en alldeles egen projektledare tar ser till att bygget löper på som det ska och att du hela tiden vet vad som händer när ditt nya hem växer fram.

– Du får betala lite extra, men får en svårslagen trygghet. Om något händer i ditt hus är det bara att kontakta oss på SmålandsVillan. Skulle jag själv bygga ett nytt hus idag skulle jag inte våga välja något annat än totalentreprenad, konstaterar Daniel.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Ritz Sandström Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.