Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Finansiering

Bygga lösvirke eller med SmålandsVillan?

Ja, naturligtvis tycker vi på SmålandsVillan att du ska bygga med oss – konstigt vore det väl annars. Men låt oss för all del berätta varför, så att du själv kan välja vad som passar dig bäst.

Omtanke om varje detalj

I 25 år har vi på SmålandsVillan levererat mycket hus för pengarna, så vi vågar påstå att vårt sätt att bygga fungerar. För att kunna göra det krävs att varje steg i byggprocessen görs med omtanke om varje detalj och vår målsättning är alltid att lämna över ett helt felfritt hus till dig. Vi säger inte att vi är ensamma om att bygga med kvalitet, men att våra hus byggs nästan helt färdigt inomhus i vår fabrik ger oss en stor fördel jämfört med att bygga i lösvirke. Det går nämligen så mycket snabbare att sätta ihop huset och få det väderskyddat ute på byggplatsen – och det är en viktig faktor för att undvika problem. Vårt sätt att bygga är både snabbt, effektivt och kvalitetssäkert – och prisvärt.

Metoder som håller måttet

Nya material eller trendiga konstruktioner och fasadbehandlingar – låter det härligt? Att bygga i lösvirke har inga begränsningar, men har du tänkt på att det finns en anledning till att husleverantörer som oss sätter gränser? Vi kanske upplevs som långsamma med att haka på trender, men det beror på att vi faktiskt testar och utvärderar nya material och metoder innan vi tar in dem i vår produktion. För att kunna fortsätta bygga hus som håller i längden måste vi ju veta att allt vi stoppar in i dem håller måttet.

Fast pris och trygga garantier

Att bygga ett nytt hus är en stor affär och här finns en viktig sak att tänka på. Håller din husbudget? Vad händer med din budget när din lösvirkesbyggare tvingas höja priset? Eller kanske inte kan fortsätta bygga på grund av materialbrist? Hos oss på SmålandsVillan får du mer kontroll över situationen. Du får möjlighet att bygga med fast pris, och med vår totalentreprenad är det vårt ansvar att lösa eventuella problem så att ditt hus blir klart i tid. Då ingår också alla garantier och försäkringar som du som husbyggare behöver, liksom din egen projektledare som både styr upp bygget och ser till att du har all information du behöver under hela hemresans gång.

Youtube video preview

Erik på banken Nordea berättar hur banken ser på val av husleverantör.

Enklare resa hos banken

Att ha en bra bankkontakt på husresan är superviktigt. När du bygger en Smålandsvilla kan du dra nytta av vårt fina samarbete med Nordea – eftersom vi är Nyckelpartner till dem får du nämligen möjlighet till extra bra lånevillkor. Men det slutar inte där. Banker gillar inte överraskningar, därför uppskattar de att det är en stor och trygg aktör som ska bygga ditt hus. När du väljer oss vet banken att du kan bygga med totalentreprenad och fast pris, och att din säljare på SmålandsVillan gjort en heltäckande och realistisk produktionskostnadskalkyl som de kan ta bra beslut på. Om du däremot väljer att bygga helt på egen hand vill banken ofta se en helt annan buffert.

Vår storlek = större trygghet

Storleken har betydelse, inte minst i oroliga tider när prishöjningar och brist på material kan göra livet svårt för mindre aktörer som saknar uthållighet. Här har vi på SmålandsVillan en fördel i att vara en del av OBOS, vars storlek och ekonomiska muskler ger oss större möjligheter.

Kvinna och man på byggarbetsplats där de bygger ett nyckelfärdigt hus

Vi finns kvar för dig

Historien upprepar sig, brukar det heta. Och visst finns det ett värde i att kolla upp historiken på de samarbetspartners du väljer att ta med dig på husresan. För vad händer till exempel om något går sönder i ditt hus några år efter att du flyttat in? När du väljer att bygga med oss på SmålandsVillan kan du känna dig fullständigt trygg med att vi kommer att finnas här för dig. Vi räknar ju med att fortsätta erbjuda mycket hus för pengarna även till kommande generationer. Därför är nöjda kunder något vi brinner för, och jobbar hårt för – den senaste NKI-mätningen för husbranschen visar också att vi har Sveriges mest nöjda huskunder.

Frågor om lösvirke

Det finns flera skillnader, ett lösvirkeshus kan till exempel se ut hur som helst – men det gör också att det kan kosta hur mycket som helst. Med SmålandsVillan får du en lite mer paketerad lösning, en trygg sådan med kontroll på kostnaderna och en enklare resa hem.

Det beror naturligtvis på vilket hus du vill bygga. Men eftersom SmålandsVillans hus byggs på ett småländskt finurligt vis i vår fabrik kan vi leverera mycket hus för pengarna. Prata med en av våra säljare, så kan du enkelt jämföra vad som blir bäst för dig.

Att SmålandsVillans hus byggs nästan helt färdigt inomhus i vår fabrik ger oss en stor fördel jämfört med att bygga i lösvirke. Det går nämligen så mycket snabbare att sätta ihop huset och få det väderskyddat ute på byggplatsen – och det är en viktig faktor för att undvika problem.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Susanne Liljegard Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.