Beställ katalog

Samla inspiration till framtida vardagsrum

Om köket är hemmets hjärta, skulle man nog kunna påstå att vardagsrummet är själen. Det är här vi lever livet, med både slappande och ståhej – så det gäller att tänka till, för att få rum med allt som familjen önskar sig. Här kommer massor av inspiration för ditt vardagsrum.

I SmålandsVillans vardagsrum utnyttjas varje kvadratmeter till max – och med generös takhöjd och stora fönsterytor får vardagsrummen en härlig rymd. Som gjort för att släppa loss kreativiteten, med andra ord.

Här hittar du inspiration på temat vardagsrum i bilder och artiklar – liksom gott om goda idéer från våra kunder. Är du sedan ute efter något mer handfast? Beställ vår katalog. Då får du ännu mer inspiration och information om både husmodeller och att bygga hus direkt hem i brevlådan.

 

Trender i vardagsrum


I år hämtar vi inspiration till vardagsrum från flera olika stilriktningar. Dels ser vi allt mer färg som smyger sig in och livar upp – både i form av konst, accessoarer och mindre möbler. Men även Japandi-trenden kommer starkt, ett möte mellan skandinavisk minimalism och asiatisk harmoni. Här är färgskalan lugn och balanserad med mycket trä. Rena linjer och låga möbler är också några av stilens kännetecken.

1. Grand Soffa, Sandshell Beige 2. Bordslampa BOB, Mio 3. Poster, Hilma af Klint, Kunskapens träd, Nr 5, modernamuseet.se 4. Citrusfikus, Plantagen 5. COLE Kuddfodral, Jotex 6. Calore Ljushållare, Byon 7. Soffbord Janina, Ellos.se 8. Joni Dekorativ Kruka Terrakotta, Bloomingville 9. Sittpuff JUTE, Åhlens 10. Ernst Glasvas, ERNST 11. Fåtölj BUSKBO, IKEA

3 MYSIGA TIPS FÖR DITT VARDAGSRUM

1. Belys för mys

Satsa på olika sorters lampor på olika platser i rummet, ljuskällor med varmt ljus – och gärna dimmer.

2. Värm upp med textil

Kuddar, filtar och mattor ökar mysfaktorn, mattor är också utmärkt för att dela av och skapa rum i rummet.

3. Våga färg och personliga detaljer

Väl valda färgklickar ger skön kontrast i den stilrena tillvaron, och med personliga detaljer blir ditt hem just ditt eget. Vem vill bo i ett inredningsmagasin?

Varsågod för inspiration, lycka till med ditt vardagsrum!

Inspireras av våra kunder

Letar du efter fler idéer för ett mysigt vardagsrum? Kika på våra kunders sociala medier.

 

Frågor och svar - Vardagsrumsinspiration

Det finns många ställen att hitta inspiration till vardagsrumsinredning, som på inredningsbloggar, i magasin, på sociala medier eller genom att besöka showroom för möbler och inredning.

Det beror på vilken stil man vill ha i sitt vardagsrum, men mjuka färger som grått, beige och pasteller är vanligt förekommande. Starkare färger som blått eller grönt kan också vara en härlig färgklick.

Genom att använda mjuka textilier, som plädar och kuddar, och välja belysning som ger ett mjukt och varmt ljus kan du skapa en mer avslappnad atmosfär i vardagsrummet. En mysig matta på golvet och en bokhylla med böcker kan också bidra till en avslappnad känsla.

Vardagsrumsmöbler som en soffa, fåtöljer, bord och bokhyllor är viktiga att tänka på. En TV-bänk eller mediamöbel kan också vara praktiskt om du vill ha en TV i rummet.

Det finns många sätt att ge ditt vardagsrum en personlig touch, som att använda kuddar och plädar i din favoritfärg eller mönster, dekorativa ljus, växter eller andra dekorationer som reflekterar din personliga stil. Konst och fotografier på väggarna kan också ge ett personligt uttryck.

Blanda gärna lätta och tunga möbler för den perfekta balansen i ditt vardagsrum.
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Generös takhöjd i Villa Hjälmseryd

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Daniel Strömberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hitta mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.