Beställ katalog
  • Att bygga hus

Upplev oss i verkligheten: därför ska du gå på visning

Ofantligt många husdrömmar har blivit verklighet tack vare ett besök i ett av SmålandsVillans visningshus. Och att gå på visning är alltid en bra idé, säger Jack Kihlström, säljare på SmålandsVillan i Västerås. Här berättar han varför.

Verkligheten överträffar ritningen

Den allra största poängen med att besöka ett av SmålandsVillans visningshus är förstås att se hur huset ser ut i verkligheten. Storleken på rummen, ljusinsläppet, detaljerna – och känslan. I visningshuset får du en mycket tydligare bild av allt som ingår i en Smålandsvilla, menar Jack.

Jack Kihlström, säljare i Västerås.

– Det är svårt att få en rättvis bild av huset bara genom att titta på bilder och planritningar. Man behöver se det i verkligheten, uppleva finishen. Många som kommer på visning blir också positivt överraskade. ”Åh, vad ljust” eller ”Åh, vad luftigt” är vanliga reaktioner i visningshuset, eftersom vi har en generös takhöjd på drygt 2,50.

Någon att fråga direkt

SmålandsVillans visningar är en avslappnad historia. Du får kika runt i lugn och ro, och när det dyker upp några frågor kan du enkelt kan ställa dem direkt till säljaren. Oavsett vilken del av husbyggarprocessen det handlar om.
– Det är en stor fördel att ha någon att prata med på plats. Många drar ju sig för att ringa idag, kanske för att man inte vill besvära eller ta upp någons tid. Men på visningen är vi där för din skull, så det är bara att fråga på, säger Jack.

Kunder går igenom tillval när de ska bygga hus

Hitta rätt i ”fel” husmodell

Även om vi har många visningshus är de ju utspridda över hela landet, vilket kan göra att just det huset du siktat in dig på inte finns som visningshus i närheten av dig. Då är ett tips att spana in huset i VR, det gör du enkelt på vårt kontor. Men många av SmålandsVillans husmodeller är också på ett finurligt sätt släkt med varandra. Det gör till exempel att du ofta kan besöka ett enplanshus som har samma planlösning på entrévåningen som 1,5- eller 2-planshuset du drömmer om. Den inredningsbara övervåningen är ju ändå din att disponera som du vill, konstaterar Jack.
– Och även om planlösningen kanske inte är exakt den du tänkt dig blir det ändå mycket enklare att få en känsla för om ditt drömhus är det rätta för er. Våra hus har ju många gemensamma kvaliteter.

Inse vad ni vill ha – och inte vill ha

Dessutom menar Jack att du kan ha stor nytta av att gå på visning även i helt andra husmodeller. Att upptäcka vad man inte gillar är nämligen också ett viktigt steg på vägen mot att hitta hem.
– Jag tycker man ska passa på och gå på många visningar. Det handlar ju inte bara om att hitta det ni vill ha, utan också om att inse vad ni inte vill ha.

familj umgås på altan till nybyggt hus

Kom med vem du vill, när du vill

Att ta med sig smakråd på visningen går fint, säger Jack, och lika fint går det att göra flera besök i samma visningshus. Och du behöver heller inte vara nära ett husbeslut innan du bokar visning. Jack menar att du kan gå på visning så snart du börjar fundera på att bygga hus.
– Absolut, det är helt okej att bara komma och sondera terrängen. Dessutom är det kul att gå på visning, så varmt välkommen!

Upplev en Smålandsvilla

Besök våra visningshus

Var du än befinner dig på din husresa kan du besöka våra visningshus som finns runt om i landet.Upplev ljus och rymd i våra Smålandsvillor.

Hitta din närmaste visning

VR-visning

Välkommen hem till dig — på vårt kontor

Med VR kan du uppleva alla våra husmodeller på ett och samma möte. Utrustningen gör att du kan sätta fingret på känslan du letar efter utan att behöva åka längre än till närmsta SmålandsVillan-kontor.

Läs mer om vår VR
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peder Lorentzon Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.