• Att bygga hus

Upplev oss i verkligheten

När du bygger hus med oss på SmålandsVillan kan du välja och vraka på olika husmodeller och tillval. Men att titta på bilder är en sak, att uppleva planlösning, rymden och ljusinsläpp är en helt annan. Därför välkomnar vi dig att besöka våra inredda visningshus runt om i landet. För att göra det enklare att ta steget in huset tog vi ett snack med någon som har stenkoll på hur en visning går till; vår säljare Magnus Albinsson i Falun.

Vem får gå på visning
och kostar det något?

Alla är välkomna till våra visningar som är helt kostnadsfria. Vi har en del besökare som kommer för att få inspiration till sitt hem, andra har redan funderat på husmodell. Oavsett hur långt du har kommit i husbyggartanken är du välkommen på visning.

Magnus Albinsson, säljare i Falun.

Finns det visningshus runt om i hela landet?

Vi visar upp hus av olika modeller från norr till söder. Om du inte hittar just den husmodellen du söker i ditt närområde, så finns det möjlighet att besöka visningshus på andra orter än där du bor. Ofta kan vi också lösa så att du får hälsa på i ett kundägt hus eller så klart gå på en VR-visning på våra lokala kontor.

Håll utkik på smalandsvillan.se för att hitta en visning nära dig.

Varför ska man gå på visning?

På en visning kan du känna dig för vad du gillar bäst - ljusinsläpp, tillval, färg, form, inredning och materialval. Många av våra besökare upplever att det är givande att få strosa omkring i huset och se planlösning, uppleva öppenheten mellan exempelvis kök och vardagsrum och kunna föreställa vad just de är ute efter när de ska bygga sitt drömhus. Man upplever också allt så olika i verkligheten jämfört med exempelvis en ritning. Om ett badrum är 4,8 kvadratmeter kan det kännas litet på ritningen, men när man ser det i verkligheten upplevs det så mycket större.   

Vid en visning är det bra att uppleva husets och garagets placering på tomten. Att kunna tänka sig in i hur ert framtida hus, garage och en eventuell altan ska placeras och fundera över vart solen kommer gå upp och ner. Här kan vi säljare ge många tips och råd.

Får man fotografera och filma i ett visningshus?

Oftast är det helt okej men fråga alltid säljaren först. Det kan finnas besökare som inte vill komma med på bild. Fotografering av ett kundägt hus kan vara känsligt för ägarna till huset.

Måste jag anmäla mitt intresse till en visning och hur gör jag det?

Det finns flera olika sätt men de flesta anmäler sig på smalandsvillan.se. Det går även bra att ringa eller maila till säljaren för att registrera sig. I och med covid-19 har vi som krav att du måste anmäla dig till en visning, då det är extra viktigt att vi får kontroll på hur många gäster som kommer. 

Har du inte möjlighet att gå på vår visningshelg finns det alltid möjlighet att boka en privat visning på en tid som passar dig. På smalandsvillan.se hittar du alla våra visningshus.

Måste man gå själv på visning eller kan man ta med sig släkt och vänner?

Man får gärna ta med sig både sin andra hälft, barn och svärmor. I och med Covid-19 är vi extra noga med rutiner och har alltid handsprit utanför entrén och ser till så det inte är för många personer inne samtidigt. Det är också viktigt att alla håller avstånd och man kan få räkna med att stå och vänta utanför om det är får många inne vid något tillfälle.

Måste jag köpa hus för att jag går på en visning?

Nej, det måste du inte. Du kan gå på hur många visningar du vill utan att köpa hus av oss.

Kan jag gå på en visning av ett 1-planshus fast vi vill bygga ett 1,5-planshus?

Oavsett om du är ute efter 1-, 1,5- eller ett 2-planshus kan du uppleva väldigt mycket genom att besöka flera av våra husmodeller. Du ser olika planlösningar, färg, form och tillval. Att gå på en visning ger dig oftast en klarare bild av du vill ha och inte.

Om jag inte har möjlighet att åka till ett visningshus. Kan jag uppleva husen på andra sätt?

På våra kontor finns alla våra husmodeller att upplevas med hjälp av VR-utrustning. Det fungerar som en helt vanlig husvisning, även om det sker med ett par speciella glasögon. Du kan gå runt i huset och upptäcka alla vinklar och vrår i din takt. VR gör det också möjligt för dig att testa olika tillval och se resultatet direkt framför dig. Så istället för att du ska kunna ta dig till huset, kan vi ta huset till dig. På smalandsvillan.se kan du också följa med på filmad husvisning eller själv klicka dig igenom våra husmodeller i vår 360 graders simulator.

Upplev en Smålandsvilla

Besök våra visningshus

Var du än befinner dig på din husresa kan du besöka våra visningshus som finns runt om i landet.Upplev ljus och rymd i våra Smålandsvillor.

Hitta din närmaste visning

VR-visning

Välkommen hem till dig — på vårt kontor

Med VR kan du uppleva alla våra husmodeller på ett och samma möte. Utrustningen gör att du kan sätta fingret på känslan du letar efter utan att behöva åka längre än till närmsta SmålandsVillan-kontor.

Läs mer om vår VR

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.