Beställ katalog
  • Hemmafix

Så tar du hand om ditt parkettgolv

Som med många andra produkter kräver ett parkettgolv lite omsorg för att hålla sig i gott skick. Här kommer några tips från Kährs om hur du tar hand om ditt golv på bästa sätt.

Håll grus och sand utanför

Placera en dörrmatta både innan- och utanför ytterdörren – då slipper du få in grus och smuts som kan orsaka repor på ditt parkettgolv.

Använd möbeltassar

Sätt mjuka möbeltassar på bords- och stolsben och håll koll så att de inte trillar av. Använd inte möbeltassar av metall som ger fläckar och repor på parkettgolv.

Sopa bort grus och torka bort vatten

Sopa bort grus och större skräp från golvet innan du dammsuger eller moppar, så undviker du risk för repor. Om vatten har spillts på golvet, torka upp det så fort som möjligt för att undvika att vattnet lämnar fläckar.

Så städar du golvet

Torrstädning är att föredra framför våttorkning när det gäller parkettgolv. Dammsug och torrmoppa ofta, och komplettera med en fuktig, väl urvriden mikromopp ibland. Golvet ska varat torrt inom en minut annars har man använt för mycket vatten. Ta bort fläckar så fort som möjligt. Undvik rengöringsmedel med ammoniak och starka fläckborttagningsmedel.

Underhåll av golvet

Underhållsbehandla ditt parkettgolv en gång per år. Både oljade och lackade golv kan fräschas upp när golvet börjar kännas svårstädat eller fått en repad och nedmattad yta.

Lycka till!

Källa: kahrs.com

 

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Johannes Laestadius Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.