Beställ katalog

Inspiration till hall

Hur vill du göra entré? Och vilket första intryck av ditt hem vill du bjuda dina gäster på? Det är hallens jobb att ta hand om. I hallen behöver inredningen rymma både stil och funktion – så det gäller att tänka till. Här kommer lite välkomnande inspiration till din hall.

Vi på SmålandsVillan tycker att en hall både ska vara inbjudande och funktionell, och bland våra husmodeller finns hallar för alla smaker. Vi ser också till att planera in förvaringsmöjligheter redan från början, och att hallen blir en självklar väg in till resten av husets härlighet. Sedan blir det upp till dig att inreda den.

Här har vi plockat ihop vår bästa inspiration till din hall. Artiklar, bilder och goda idéer från våra kunder. Passa också på att beställa hem vår katalog. Då får du ännu mer inspirationsgodis direkt i brevlådan

Inreda hall: trender

Just nu kan du hitta finfin inspiration till din hall i flera olika stilar: från skandinaviskt stilrent till klassiskt lantligt lugn – eller varför inte färgstark framtidsretro? Men ett lyckat resultat innebär alltid att hitta den röda tråden, att låta din personliga stil hänga med genom hela ditt hem. För hallen är inget undantag – snarare tvärt om. Låt den röda tråden börja här, det är ju i hallen det första intrycket av ditt hem skapas.

TRISS I INSPIRATION TILL HALL

1. Maxa förvaringen


Kanske det viktigaste av allt för att skapa en välkomnande hall. För utan bra förvaring är det lätt att vardagskaoset breder ut sig.

2. Gör en personlig entré

Presentera din stil direkt i hallen med en snygg tapet, ett oväntat kulörval – eller kanske några utvalda favoritföremål

3. Kontraster är kanon

En lite mer våghalsig kaxig kulör mot stilrena möbler, eller mer diskreta väggar mot personliga möbler. Våga leka med kontraster, det är ett smart sätt att ge din inredning en genomtänkt känsla.

Varsågod för inspiration, lycka till med din hall!

VARSÅGOD, VÅRA KUNDER BJUDER PÅ INSPIRATION FÖR HALL

Vill du ha ännu mer tips och inspiration till din hall? Kolla in våra kunders inlägg i sociala medier.

Frågor och svar om inspiration till hall

Att organisera förvaring och avhängningsyta på ett fungerande sätt, och att ha gott om plats för skor och ytterkläder är nyckeln till en välkomnande hall. Att inreda med naturmaterial som trä och textilier bidrar också till ett välkomnande intryck, liksom att jobba med inbjudande belysning.

Att välja färg till din hall handlar om att skapa ett inbjudande och välkomnande intryck. Neutrala färger som vitt, beige och grått passar bra i en hall. Starkare färger kan också användas för att ge din hall en mer personlig touch. 

Det finns många ställen att hitta inspiration till din hall: inredningsbloggar, i magasin, på sociala medier eller genom att besöka möbelbutiker.

En spegel, avhängningsyta för kläder, skohylla och förvaring är bra att ha i en hall. Komplettera gärna med en bänk eller stol för smidig skopåtagning. 

Bara fantasin och din stil sätter gränserna. Visa din personlighet med unika lampor, mattor, speglar knopplister, korgar – med mera. Gröna växter, en välplacerad tavla eller andra fina föremål kan också gärna ta plats i din hall. 

Hallen - rummet som välkomnar dig hem varje dag
Äldre kvinna öppna dörren till enplanshus
Äldre kvinna hälsar på barnbarn i nybyggt hus

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Magnus Hoffner Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hitta mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.