• Finansiering
  • Inredning

Snygg heminredning behöver inte vara dyr

Ge ditt hem ett riktigt lyft med hjälp av lite detaljfix, loppisfynd, målning och annat smått och gott. Har du bara lite fantasi behöver det inte bli så dyrt, dessutom är det mycket roligare att ha skapat något själv som inte alla andra har, eller hur? Forma en personlig och härlig inredning där du finner ro och känner dig hemma.

Till att börja med kan det vara bra att se över den inredning och prylar som du redan har i hemmet. Sådant som inte används eller tar onödigt mycket plats är bättre att skänka eller sälja, för att skapa utrymme för något annat nytt och spännande. Du kan samtidigt passa på att möblera om för att genast få en ny känsla i huset.

Det lilla och det stora

Med små, enkla medel kan du förnya hemmet genom att byta ut eller addera detaljer. Byt ut knoppar och handtag på byrån, plocka fram vaser, ljushållare och andra prydnader som fått ligga nerpackade. Känns de inte alls roliga längre? Måla om dem! Låt dem få ny färg eller blanda i lite bikarbonat i färgen och få den gamla tråkiga vasen att se ut som en fin keramikvas. 

Du skapar störst förändring med dina stora möbler. Du behöver inte köpa en ny soffa, du behöver bara klä om den. Bänken får med enkelhet ny färg. Köp en stor canvastavla som du själv kan måla om utefter vilken färg rummet ska ha. Eller varför inte: måla om hela väggen.

Lek med tyger

Olika former av tyger såsom kuddar, plädar, dukar, mattor och gardiner – är något som verkligen kan lyfta ett rum! Det är något som du enkelt kan byta ut efter humör eller säsong, utan att det behöver kosta så mycket. En härligt luddig matta eller färgglada kuddar kan piffa upp ett annars kanske ganska avskalat rum och ger en ombonad och mysig känsla!

Gå på rea och loppis

Håller du koll på reapriser och olika rabatter kan du unna dig att köpa de lite lyxigare inredningsprylarna som du kanske länge suktat efter, fast nu till ett billigare pris.

Att handla second hand har blivit särskilt populärt under de senaste åren. Här finns massor av fint att hitta både på second hand, loppismarknader och på nätet. Har man sådan tur kan man fynda saker på mor- och farföräldrarna vind eller förråd som säkerligen är fyllda med gamla sparade saker som inte används. Med lite fantasi hittar man massor av spännande prylar och är du inte förtjust i färgen går det naturligtvis att måla om. Använd sprayfärg för att enkelt få en jämn och fin yta.

 

 

Vill du bygga nytt?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.