Skapa ett härligt och ombonat vardagsrum

I vardagsrummet spenderar vi ofta mycket tid tillsammans. Att möblera vardagsrummet är inte alltid helt enkelt. Det krävs lite tid och omtanke för att skapa ett trivsamt vardagsrum.

Mjukt och fluffigt

Det finns inget bättre än att krypa upp i soffan under gosig filt. Blanda gärna olika material och färger och mjuka upp rummet med lite fina detaljer så som kuddar, gardiner och mysiga plädar i soffan. Mattan är pricken över i:et, välj därför denna med omsorg. En rejält stor är snyggt och låt den gärna krypa in under soffan. Satsa på en mjuk och fluffig matta som du kan mysa ner fötterna i. Tänk på att den ska passa in med övrig inredning i vardagsrummet vad det gäller färger.

Naturliga material

Naturmaterial bidrar tack vare sina jordnära färger till en rofylld känsla i rummet och är en härlig mix till inredningen. Kuddar i lin, mattor av ull, soffbord i trä, detaljer i sten och möbler i rotting. Inget känns så rätt som naturliga material som mjukar upp både inredningen och gör den mer levande samtidigt som det känns bra för miljön.

Satsa på detaljerna

För att få den rätta känslan är ett tips att mixa olika material på både din inredning och möbler. Ett vardagsrum bör inte kännas för avskalat och tomt. Se till att ha något som drar blickarna till sig. Det kan vara en tavla, ett bord med fina detaljer på eller en vacker blomma men tänk på att inte överdekorera. Undvik att köpa allt från samma ställe vilket kan ge ett stelt intryck. Genom att blanda gammalt och nytt får du ett mysigt och charmigt vardagsrum. Blanda det moderna och fräscha med det som är lite nött och slitet.

Naturnära toner

Trenden med grå väggar och inredning har börjat ge vika för att lämna plats för toner av beige, vinrött och brunt. Dessa lite varmare toner ger en lugn och ombonad känsla i rummet och passar utmärkt ihop med naturens material som linne och trä. Hitta färger som går ton i ton.

Skapa rymd och en luftig känsla

Det är viktigt att hitta den rätta balansen i vardagsrummet. Tänk på att inte möblera med för mycket och för stora möbler så att rummet känns trångt. Ofta tar soffgruppen upp större delen av rummet. Satsa gärna på en lite nättare variant och placera soffan på en plats så den får ett välkomnande intryck i rummet. Soffan ska helst inte stå med ryggen mot besökarna och ett tips är att flytta soffan en bit från väggen vilket ger rummet ett luftigare intryck.

Välj en stämningsfull belysning

Inred med flera ljuskällor och välj en bra belysning över soffbordet. En fin detalj kan vara att punktbelysa en tavla eller en blomma. Satsa på stämningsbelysning vilket ger rummet ett mysigt intryck. Detta kan exempelvis vara en ljusslinga i ett hörn av rummet eller en lampa på en byrå. Glöm inte att sätta till levande ljus för att skapa den lilla extra stämningen när du sitter i soffan.

Grönskande oas

Den nya trenden går mot att skapa grönskande oaser i hemmet. Blanda olika typer av växter, kvistar och blommor för att skapa en härlig känsla i rummet. Dessutom fungerar växter som en luftrenare. Inred med lite större växter som ett träd eller häng upp en växt i en ampel i taket.

Skapa ett personligt rum

Sist men inte minst glöm inte bort att pryda väggarna. Med hjälp av tavlor och prints kan du skapa ett vackert och personligt vardagsrum. Lägg till olika färger och mönster som går ton i ton med övrig inredning. Samla gärna ihop dina tavlor och skapa en fin tavelvägg.
Lycka till med piffet av ditt vardagsrum!

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?