Beställ katalog
  • Kundreportage

Drömhuset i Halmstad

I en Villa Tingsryd i Haverdal utanför Halmstad bor Nina och Nicklas Hessman, 28 respektive 32 år, med sin dotter Alicia som är 2 månader. På ett och samma år flyttade de in i sitt nya hus, gifte sig och fick en liten dotter.

Billigare än ett begagnat hus

Nina och Niklas bodde tidigare i en lägenhet men var sugna på att flytta till hus. De besökte först ett antal begagnade hus men tyckte priserna var höga.

- Budgivningarna sköt i höjden och vi hittade aldrig det rätta huset, förklarar Nina. Först tänkte vi att ett nybyggt hus skulle vara för dyrt för oss, men när vi började kika runt insåg vi att det blev billigare att bygga en ny Smålandsvilla än att köpa ett begagnat hus. Dessutom slapp vi all renovering, säger Nina.

Paret beställde hem kataloger från olika husföretag och fastnade för SmålandsVillan.

- Vi insåg snabbt att SmålandsVillan hade bra priser och att man på kort tid kund flytta in i sitt nya hus. Dessutom gillade vi verkligen SmålandsVillans fina och klassiska hus.

De byggde sitt drömhus hemma i soffan

När de bestämt sig för att bygga med SmålandsVillan började Nina och Niklas att kika runt och fundera över vilken av SmålandsVillans 20 husmodeller som skulle passa dem. Med hjälp av Husbyggaren ritade de upp sitt drömhus och gjorde de val de ville ha i lugn och ro hemma från soffan.

- Husbyggaren var verkligen ett jättesmidigt verktyg som vi använde oss mycket av för att testa olika husmodeller och rita upp huset precis som vi ville ha det, säger Nina.

Öppet, ljust och luftigt 1-planshus

I juli skrev paret på kontraktet för ett Villa Tingsryd och i november samma år stod huset på plats. Villa Tingsryd är ett av SmålandsVillans större 1-planshus, huset är rymligt och har en ljus, luftig och öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats.
- Vi bestämde oss för att bygga ett 1-planshus eftersom det föll oss i smaken. Vi gillar verkligen den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket och är jättenöjda med vårt val av hus, säger Nina. Mest av allt älskar jag vårt mysiga och ljusa kök, förklarar Nina.

En spännande och smidig husresa

Att bygga hus är ett stort beslut och en upplevelse som man oftast bara gör en gång i livet. Självklart har man många funderingar, tankar och frågor som snurrar runt i huvudet.

- Det har varit en fantastiskt spännande tid med mycket diskussioner här hemma, säger Nina och skrattar. Roligast var nog alla val som skulle göras, allt från knoppar på köksluckorna till golv och tapeter. Det har inte alltid varit helt enkelt och många frågor har dykt upp men vår säljare Madelaine har verkligen varit en klippa! Hon har alltid ställt upp och gett oss snabb respons på våra frågor och varit delaktig i vår husresa.

Snabbt, tryggt och enkelt

En SmålandsVilla byggs inomhus i torra varma lokaler utan påverkan av regn, vind och kyla. Det enda som sker utomhus är själva monteringen. När huset levereras är det grundmålat, golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, vitvaror och sanitetsporslin sitter där de ska. På byggplats återstår montaget av volymerna på grunden och taket som ska lyftas på plats.

- I november när huset rullade in på en lastbil blev vi väldigt imponerade, säger Nina. Vi hade ju sett andra hus på gatan byggas och tyckte allt tog så lång tid. På bara en enda dag stod vårt fina hus där. Det var verkligen häftigt att se hur smidigt det gick!
Lagom till jul kunde Nina och Nicklas flytta in i sitt nya fina hus, snart därefter gifte de sig och bara några månader senare kom deras lilla dotter Alicia. Vilken lycka!

Ninas tips till andra som går i husbyggartankar

  • Skriv en lista över vad ni tycker är viktigast för er när ni väljer hus.
  • Tänk noga igenom alla val innan ni bestämmer er. Vi valde till exempel bort duschen eftersom vi tänkte köpa ett badkar istället. Det har inte kommit på plats än. Nu ångrar vi att vi inte tog all inredning från SmålandVillan direkt. Det hade varit smidigare.
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Johannes Laestadius Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.