Beställ katalog
  • Kundreportage

Nio snabba frågor till fotografen Nina Thomson som bor i en Villa Vimmerby

Nina Thomson är fotograf och bor i en fantastiskt fin Villa Vimmerby utanför Stockholm. Vi ställde nio snabba frågor till Nina för att få en uppfattning om hur hon tänkt när hon inrett sitt hem och hur hon gör för att skapa så fina inspirerande bilder.

Finns det något speciellt du tänker på när du ska fotografera ett rum? 
Jag börjar med att med att städa undan allt småplock. Har man som jag tre tonårsbarn ligger det konstant grejer överallt. Jag brukar se till att puffa till kuddar och tända ljus.  

Ditt bästa tips på att få huset att se levande ut?
Jag har väldigt svårt att tänka mig ett hem utan grönska. Det finns inget härligare än växter och blommor och med hjälp av dessa kan du få vilket hem som att se levande ut.

Hur har du tänkt för att binda hop inredningen i de olika rummen?
Vi har försökt att ha ungefär samma färgskala överallt i huset. Väggarna är ljusa och detaljerna och textiler går oftast i svart. Barnens rum skiljer sig dock lite åt mot de övriga rummen i huset. Här ska barnen trivas och bo. Eftersom våra barn är så pass stora har de egna åsikter som kanske inte alltid stämmer överens med mina.

Hur har du jobbat för att skapa en lyxig känslan i hemmet?
Det viktigaste är att se till att trivas i hemmet, jag trivs när det är fint runt om mig. Vi är fortfarande inte klara med allt, om man nu någonsin blir det. Många av våra möbler har hängt med sedan tidigare boende och passar kanske inte riktigt hos oss längre men de har fått hänga kvar ändå. Man får ta lite i taget. På min önskelista just nu står en ny matsalsgrupp med plats för fler personer och en makeover i allrummet.

Hur tänker du kring belysningen och få in ljuset?
Se till att satsa på bra och rejält med belysning, hellre för mycket än för lite! På vår övervåning har vi satt spottar överallt och valt två stora takfönster som släpper in mycket ljus. Tänk på ljusinsläppet redan från start när ni planerar huset.

Har du något favoritrum som du är extra nöjd med?
På sommaren är vår altan den absoluta favoritplatsen där vi spenderar mycket tid. I somras byggde vi till ett utekök så nu kan vi hänga ute även när vi lagar mat! Huset blir dubbelt så stort sommartid.

Ditt bästa tips på hur man skapar en ljus och fräsch känsla i hemmet?
En stor del av vår inredning är ljus och vi har satsat på att få till mycket ljusinsläpp. Eftersom vi inte har ett jättestort hus har vi valt ljusa färger, allt känns rymligare då.

Hur får man balans i sin inredning?
Försök att inreda hemmet personligt med hjälp av saker du tycker är fina. Det viktiga är att man trivs och tycker om sitt hem snarare än att hoppa på alla nya trender. 

Vilket är ditt allra bästa stylingtips?
Gå på din känsla och kör på det du tycker är fint.

 

 

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Magnus Hoffner Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.