Beställ katalog
  • Kundreportage

Villa Nybro - perfekt för två men gott om plats att växa

Rymligt, ljust och öppet, så beskriver Jonas och Zarah sin Villa Nybro. Ett perfekt hus när man är två men där det också finns rejält med plats att växa och ha härliga middagar med nära och kära.

I sin Villa Nybro i Karlstad bor Jonas och Zarah. Jonas jobbar på Tetrapak och Zarah är utbildad sjuksköterska. Under hennes studietid byggde studiekompisen nytt hus. Zarah som älskar inredning följde med för att titta på bygget och blev helt såld.

- Jag åkte raka vägen hem till Jonas och sa, ”Jonas, vi måste bygga ett nytt hus”.

Perfekt att bo in sig på ett plan

Paret bodde i en tvåa mitt inne i Karlstad när de bestämde sig för att bygga hus. De hittade en kommunal tomt i ett nybyggt område. Här började husplanerna och jakten på det perfekta hemmet. En jobbarkompis till Jonas bodde i en Villa Nybro från SmålandsVillan och när de besökte huset hade övervåningen precis inretts.

- Vi föll direkt, berättar Jonas. Vi gillade både husets planlösning samt upplägget att man kan bo på nedre plan först och inreda övervåningen när det passar. Då tid, pengar och behov finns.

För att få inspiration och uppleva fler hus, åkte paret runt och besökte flera olika husleverantörer och husmodeller. Men känslan i Villa Nybro var den de föll för.

- Vi hittade inte något annat hus som vi tyckte passade lika bra. Vi gillar verkligen den stora öppna delen med kök, matsal och vardagsrum på nedre plan. Man får en känsla av att det är indelat i tre rum, men ändå öppet, förklarar Zarah. Dessutom är det så ljust och fint med alla fönster. Det var pricken över ”i-et.”

- Ja, och sen gillar vi att det finns ett stort sovrum längst bort på gaveln av huset. Det är perfekt för oss båda som jobbar skift, säger Jonas. Vi kan hålla till i den andra delen av huset när någon av oss behöver vila efter arbetet.

Att bygga hus under sin studietid är inte självklart för alla. Det är något många går och drömmer om men då plånboken oftast är begränsad väljer de flesta att vänta tills de studerat klart och fått ett jobb och en stadig inkomst.

- Det var inte helt självklart att bygga nytt hus eftersom jag studerade, säger Zarah. Men hos SmålandsVillan fick vi ett bra pris och det gjorde att vår husdröm blev möjlig. Vi jämförde vad man fick för pengarna och hos SmålandsVillan ingick det mesta. Vi fick nycklarna till huset samma helg som jag tog examen.

”Att vi valde till en kamin är det bästa valet”

För att få huset som Jonas och Zarahs önskade, gjordes en del tillval. På utsidan valdes bland annat en utvändig trappa, takkupa på framsidan och spröjsade fönster. I köket valdes ett Nivå 3-kök med bland annat rostfri frihängande fläkt, LED-belysning under överskåpen och sorteringskärl under diskbänken.

- Vi valde ett vitt kök med vitt högblankt kakel och integrerad diskmaskin. Dessutom valde vi till en köksö och den är underbar. Dels får man så mycket bra förvaring, dels är det perfekt med två extra sittplatser i köket. Det är härligt att kunna vara sällskap till Jonas när han står och lagar mat, säger Zarah och skrattar.

- Vi är nöjda med vårt hus, fyller Jonas i. Det absolut bästa tillvalet vi gjorde är kaminen. Den är verkligen välanvänd. Vi valde att lägga till lite extra så allt blev precis som vi ville ha det. Man bygger ju oftast bara hus en gång i livet och för oss blev det helt rätt.

Jonas och Zarahs tips till andra som ska bygga nytt

  • Vi samlade på oss mycket inspiration från andra SmålandsVillan-kunder på Instagram och Facebook. Det var bra när vi gjorde våra tillval.
  • Åk och kika på olika visningshus. Det är en sak att se en planlösning på ett papper – en helt annan att se det i verkligheten.
  • Vi besökte fabriken i Vrigstad och fick se vårt hus produceras. Det var en häftig upplevelse.
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.