Beställ katalog
  • Kundreportage

Byggde Smålandsvillan på hästgården

Att bo på landet med hästarna betandes utanför fönstret är nog alla hästälskares dröm. För Linda, Christer och Nikki blev drömmen sann. Sen ett år tillbaka bor familjen i en nybyggd Villa Fredriksdal på Christers föräldragård utanför Halmstad.

Mer plats för motorcyklar och hästkrafter

När Linda och Christer träffades bodde Linda och tonårsdottern Nikki i en lägaenhet. När Christer flyttade in kände de efter ett tag att det blev för trångbott i lägenheten och de började leta efter ett gemensamt hus.

 -  Vi hade svårt att hitta ett hus som kändes bra, säger Linda. Jag och Nikki älskar hästar och Christer har ett brinnande intresse för bilar och motorcyklar. Vi kände att vi behövde mycket plats för att trivas och alla hus vi tittade på låg på trånga små tomter.

Christers föräldrar bor på en gård utanför Halmstad och Linda och Christer började fundera på om det gick att stycka av en bit mark och bygga ett nytt hus på gården.

”Nikki har en egen del där hon kan leva tonårsliv”

Det viktigaste för Linda och Christer var ett hus med passande planlösning. De bestämde sig för att titta på 1-planshus. När de så via SmålandsVillans webbsida upptäckte Villa Fredriksdal fick de tidigt en bra känsla av huset. Framför allt uppskattade de det öppna sambandet mellan kök och vardagsrum, den ljusa och luftiga känslan samt sovrummens planlösning. 

-  Det är perfekt att det lite större föräldrasovrummet ligger i ena delen av huset och övriga sovrum i den andra, säger de. Nikki får på så vis en helt egen del där hon kan leva tonårsliv.

För att få uppleva känslan av en Smålandsvilla åkte familjen och besökte ett av SmålandsVillans visningshus i Falkenberg – en visning som också blev anledningen till att de bestämde sig för att välja SmålandsVillan som sin husleverantör.

-  SmålandsVillans säljare visade oss runt, berättar Linda. Allt kändes väldigt smidigt, enkelt och ärligt - något vi också fick uppleva genom hela husresan. Hon har guidat oss och hjälpt oss fantastiskt bra.

Totalentreprenad = bara det roliga kvar!

SmålandsVillan erbjuder totalentreprenad som innebär ett helhetsansvar för allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska ansvaret.

- Vi känner oss nöjda att vi valde just totalentreprenad och ett inflyttningsklart hus. Att bygga hus i sig innebär många val och kräver ganska mycket energi. Det var skönt att ha andra som höll i trådarna så vi kunde koppla av och göra det roliga som till exempel välja alla tillval, säger familjen. 

I SmålandsVillans totalentreprenad ingår även en typgodkänd, fukt- och radonsäkrad grund från Isolergrund.

- Till de flesta andra hus vi tittade på tillkom kostnad för grund. Hos SmålandsVillan ingick den och vi är väldigt nöjda med Isolergrund och komfortvärme som SmålandsVillan erbjuder. Golven är väldigt varma och sköna och vi ser ingen anledning till att lägga pengar på golvvärme.

Sedan ett år tillbaka bor familjen på gården och de stormtrivs.

- Vi har inte ångrat en sekund att vi byggde nytt hus, säger Linda. Bäst av allt är att bara kunna kliva rakt ut och se hästarna beta utanför huset. Det är livskvalitet!

Lindas tips till andra som ska bygga hus

  • Besök SmålandsVillans visningshus för att uppleva hur huset känns. Finns inte just den husmodell ni kikat på i närheten så besök en annan husmodell.
  • Välj totalentreprenad. Då kan ni koppla av och luta er tillbaka och kan koncentrera er på det roliga.
  • Ta så mycket hjälp ni kan av säljaren som hjälper er med att svara på alla frågor och funderingar.
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Hans Andréasson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.