Beställ katalog
  • Kundreportage

Husägare på 24 timmar

När något känns helt rätt finns det inget att tveka över. Det fanns inga tvivel för Darko och Ebru Markovic när de skrev på för att bygga ett Villa Komstad med SmålandsVillan. Vad som hjälpte dem att fatta beslutet på bara ett dygn? Att få se huset i VR!

Det hade redan varit tal om att flytta ifrån den lilla lägenheten som Darko och Ebru bor i i Limhamn i Skåne när Ebru fick syn på en tomt som kändes perfekt för paret. Hon berättar att hon var gravid och de visste att lägenheten skulle bli trångbodd när deras dotter kom.

– Vi letade länge efter något större men hittade ingenting. Plötsligt hittade jag tomten när jag kollade på SmålandsVillans hemsida. Vi körde dit och kollade. Vi visste inte om den var såld eller inte men vi ville se området och vi tyckte om det jättemycket, berättar Ebru.

I hopp om att tomten fortfarande skulle vara ledig gjorde paret ett par snabba beslut.

– Vi såg skylten på tomten och ringde till säljaren. Sen gick det snabbt, säger Darko och skrattar.

– Vi hade ett fint samtal med säljaren Linus på SmålandsVillan som berättade att tomten inte var såld. Då bestämde vi oss för att köpa den direkt, säger Ebru.

Bestämde husmodell med VR

Redan dagen efter var de på möte på SmålandsVillans kontor för att se vilken husmodell de ville bygga. Alla SmålandsVillans husmodeller finns att se i VR på våra lokala kontor och Darko och Ebrus säljare föreslog därför att de skulle sätta på sig VR-glasögonen för att smidigt och enkelt ha möjlighet att gå in i varje husmodell och se vilken de tyckte bäst om.

– Först tänkte jag att det var en rolig grej för jag har aldrig sett något sådant innan, att man kan gå in i husen i VR. Och plötsligt känner jag att jag är inne i huset! Det är svårt att förklara men du får en bättre bild när allt finns där framför dina ögon. Jag kan gå in i varje rum, se köket, gå ut i trädgården och se huset utifrån, berättar Ebru entusiastiskt.

– Det blir något helt annat. Man fastnar för huset mer när man använder VR även om jag var lite skeptisk innan, säger Darko.

Skrev på efter VR-visning

De tittade igenom de olika husmodellerna i VR-miljön och när säljaren visade det gavelställda 1,5-planshuset Villa Komstad insåg de att de hade hittat rätt hus.

– Det är mycket bättre än att bara se bilder på huset eller se en planlösning på papper. Du får en bekräftelse på att de valen du gjort kring husmodellen och planlösningen är rätt för dig. Och efteråt förstår man bilderna och ritningarna bättre, tycker Darko.

Nöjda med valen de gjort efter VR-visningen skrev de på avtalet för att bygga sin Smålandsvilla. Bara 24 timmar efter det första beslutet med tomtköpet.

Väntar på sitt nybyggda hus

Alla val är klara och familjen inväntar nu bara att få se huset komma på plats och få flytta in hela familjen.

– Nu väntar vi bara till leveransdatumet i juni, säger Darko medan man kan höra Ebru lägga nyfödda Alicia i bakgrunden.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Maria Hoffner Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.