Beställ katalog
  • Kundreportage

Från Bosnien till Sverige – nu står drömhuset i Vetlanda klart

När Muris flyttade från Bosnien till Sverige för att bosätta sig med sin flickvän Alma började jakten på ett gemensamt hem. Att flytta till lägenhet var inget som lockade och priserna på begagnade hus var höga. Alma och Muris kom i kontakt med SmålandsVillan och här började husresan. Idag står deras fina Villa Adelöv klart på tomten utanför Vetlanda.

Hitta hem

- Vi var helt överens om att vi båda ville bo i hus med egen trädgård, säger Alma. När vi började kika runt bland olika husföretag insåg vi att SmålandsVillan hade trevliga hus, snabba leveranstider och bra priser, något som var viktigt för oss då vi tillfälligt bodde hemma hos min familj.

När de tecknat avtalet började en rolig och spännande tid. Det var många beslut som skulle fattas och val som skulle göras. För att underlätta använde sig Muris och Alma av SmålandsVillans verktyg på webben – Husbyggaren. Kvällarna ägnade de åt att testa sig fram i Husbyggaren för att se vilka husmodeller och vilka tillval de skulle välja till sitt drömhus.

- Vi hade lite olika tycke och smak säger Alma och ler mot Muris. Vi fick båda jämka men till slut hittade vi helt rätt. Det fanns lagom många tillval att välja på, vilket gjorde valet enklare. Det är svårt nog ändå att välja säger Alma och skrattar.

- Ja, och det var smidigt att man kunde se slutprodukten direkt på skärmen och kunna jämföra olika alternativ, säger Muris.

Plats för både umgänge och egentid

Muris och Alma var båda överens om att bygga ett 1-planshus då de vill ha den framtida familjen samlad på ett och samma plan och slippa trappor. De bestämde sig för att bygga Villa Adelöv, som är ett hus som består två separata delar, en vuxendel med egen toalett och klädvård och en barndel med separata sovrum. I husets mittdel finns ett stort, ljust och öppet vardagsrum, matsal och kök.

- Vi gillar att det finns en separat vuxen- och barndel. Huset är perfekt både för egentid och umgänge. När man har gäster är det härligt att kunna stå i köket och laga mat samtidigt som man kan prata med gästerna i vardagsrummet.

”Vi ville få med allt vi tänkt oss”

De tycker själva att deras Villa Adelöv har fått en både smakfull och stilren inredning. Alla väggar är målade ljusa och köket är väl genomtänkt med vita luckor, svart bänkskiva, betonggrått stänkskydd och detaljer i guld.
De valde ett nivå 3-kök som har rostfri frihängande fläkt, låda under diskbänken och spotlights över diskbänken.

- Vi ville få med allt vi tänkt oss och höll inte igen när vi gjorde våra tillval utan valde till en del extra, säger Alma. Det vart värt att lägga ner lite extra pengar för att få allt som vi önskade.

Badrummets alla val

När man väljer badrum finns det många olika våtrumsmattor och kakel att välja på. Det finns också möjlighet att välja comfortvärme, vilket Alma och Muris gjorde i det lite större badrummet. De är väldigt nöjda med båda sina badrum och att de valde just klinkers och kakel i det lite större badrummet. Badrummet är väldigt stilfullt med grått kakel, kromfärgade detaljer, handdukstork och en vit kommod.

- Det som var bra var att det fanns möjlighet att exempelvis avvakta med duschväggen om man känner sig osäker eller inte har råd att lägga pengar på badrummet precis då, förklarar Alma.

I det mindre badrummet i vuxenavdelningen har Muris och Alma valt en våtrumsmatta som går i grått och ser ut som kakel.

- Det fanns otroligt många fina våtrumsmattor att välja bland, säger Alma. Vi var först lite skeptiska till plastmattan men det fanns så många att välja på och det ser ut som riktigt kakel.

Trots att Alma och Muris bara bott i sitt drömhus i knappt ett halvår har de redan hunnit bo in sig och känner sig hemma.

- Det har varit en otroligt spännande resa från första stund och vi har verkligen njutit av varje sekund. Allt känns precis så bra som vi önskade oss. Vi är verkligen nöjda och trivs jättebra, säger Alma och Muris instämmer.

Almas tips till andra som ska bygga

  • Njuta av tiden! Att bygga hus kan vara något du bara gör en gång i livet.
  • Ställ frågor så du får hjälp med allt du grunnar på.
  • Tänk igenom alla dina val noga och prioritera. Vad är det viktigaste att ha när man flyttar in? Det finns så mycket fint att välja på och man behöver inte ta det dyraste. Det gäller att prioritera.
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.