Beställ katalog
  • Kundreportage

Husdrömmen mellan äng och hav

När Mårten och Malin Hafström fick dottern Hannah växte längtan efter ett eget hus. Högst upp på önskelistan låg närhet till havet och ängar. Utanför Vejbystrand fann de den perfekta tomten som de letat efter. Idag bor familjen i en fin Villa Nybro från SmålandsVillan. Allt känns toppen, säger Mårten och Malin instämmer.

Friheten med eget hus

Malin och Mårten bodde tidigare i en lägenhet inne i centrala Ängelholm. De trivdes väldigt bra men när dottern Hannah föddes ville de ha ett eget hus med trädgård där de kunde njuta av familjelivet. Familjen kikade runt på begagnade hus men insåg att det var mycket som behövde renoveras och att prislappen ofta var hög från början.

- Vi kände ganska snabbt att vi inte alls var beredda att börja renovera och fixa. Ingen av oss är speciellt händig och vi ville helst av allt ha kvalitetstid tillsammans. Renovera kan vi göra senare i livet säger Mårten och skrattar.

Familjevänliga och rejäla hus

Familjen beställde hem huskataloger från olika husleverantörer. Just SmålandsVillan kände de till sedan tidigare eftersom Mårtens syster byggt en Villa Ljungby.

- Vi hade följt min systers husresa med SmålandsVillan och visste hur bra allt fungerat, förklarar Mårten. När min syster sedan sålde sitt hus fick hon väldigt fina betyg på slutbesiktningen och vi fick bekräftat att SmålandsVillan bygger sunda hus. Min syster var väldigt nöjd med hela sin husresa så därför blev valet för oss enkelt.

SmålandsVillan har ett smidigt koncept och vi kunde få ett hus relativt snabbt till en bra peng.

Tryggt och enkelt

Att bygga hus är ett stort beslut och en upplevelse som man oftast bara gör en gång i livet. De flesta har många funderingar, tankar och frågor som snurrar runt i huvudet. För att göra husresan enklare erbjuder SmålandsVillan ett fast utbud av tillval.

- Att bygga hus innebär många val så därför tyckte vi det var smidigt att det fanns ett lagom antal tillval, vi slapp allt för mycket beslutsångest, säger Mårten och ler. SmålandsVillan erbjuder bra, enkla och moderna tillval och allt är väldigt smidigt och enkelt, perfekt för en stressad barnfamilj.
Mårten förklarar att husresan har flutit på väldigt smärtfritt.

- Vi har känt ett stort förtroende för SmålandsVillan och kunnat luta oss tillbaka och känt oss väldigt lugna och avslappnade. Många vänner har gett oss goda tips under resans gång med saker vi inte får glömma att tänka på, men vi har kunnat koppla av och säga ”det fixar vår säljare Hans”, säger Mårten och skrattar. Han har verkligen hjälpt oss med allt!

När SmålandsVillan levererar sina hus till en byggplats är det grundmålat, golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, vitvaror och sanitetsporslin sitter där det ska. Det är bara för kunderna att sätta nyckeln i dörren och flytta in. Ovanvåningen inreder kunderna med tiden själva allt efter eget tycke och smak.

- För oss var det viktigast att skapa ett riktigt familjehem! säger Mårten. Vi letade efter ett rejält hus med enkla men ändå bra materialval. Eftersom vi inte är så händiga och inte ville lägga så mycket tid på själva husbygget var det fantastiskt smidigt att bara få nycklarna och kunna flytta in.


Skapade huset enkelt med Husbyggaren

Via SmålandsVillans Husbyggare kan man själv sitta hemma och bygga sitt hus i lugn och ro. Här kan man välja olika husmodeller och tillval och se priset direkt.

- Husbyggaren är verkligen ett bra verktyg som vi haft stor nytta av säger Mårten. Det har varit tacksamt att kunna sitta hemma och i lugn och ro och kunna testa olika husmodeller och materialval. Att dessutom kunna få ett hum om priset och jämföra har varit perfekt.

Mårten och Malin hade sedan tidigare kikat på SmålandsVillans 1-planshus Villa Adelöv. När de skrivit på för tomten insåg de att de kunde se havet om de istället byggde ett 1,5-planshus så det slutgiltiga valet föll i stället på Villa Nybro.

Ett stort, luftigt och hus med plats för umgänge

Villa Nybro är ett av SmålandsVillans mest populära hus. Köket, matplatsen och vardagsrummet har en öppen planlösning och från vardagsrummet leder dörren direkt ut till trädgården.

- Villa Nybro är verkligen ett luftigt och rymligt hus, säger Malin. Det bästa med huset är verkligen de öppna ytorna och att man kan umgås med vänner och bekanta på ett smidigt sätt på hela nedre plan. Dessutom älskar vi att man ser ut över tomten från alla håll i rummen.

Entréplanet i SmålandsVillans 1,5 och 2-planshus levereras helt färdiga. Övervåningen inreder du själv när du får tid och lust.
- Vi gillar hela konceptet med inredningsbar övervåning, säger Malin. När vi med tiden inreder den får vi nästan 200 kvadratmeter att bo på! Att kunna bo in sig på nedre plan och sedan själva kunna utforma övervåningen känns helt perfekt. Här finns utrymme för Mårten att kunna vara lite extra kreativ, eftersom det är han som har hand om inredningen.

Familjen Hafströms tips:

  • Besök SmålandsVillans visningshus så du får känna in och jämföra olika husmodeller och tillval.
  • Lek så mycket du bara kan med Husbyggaren på webben. Här ges fantastiska möjligheter att testa olika modeller och tillval och designa huset som du skulle vilja ha det.
  • Välj husmodell efter hur tomten ser ut. Vi hade planerat för ett 1-planshus men på tomten passade ett 1,5-planshus bättre så vi kunde se havet.
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peder Lorentzon Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.