Beställ katalog
  • Kundreportage

Drömhuset för den stora familjen

En fin vårdag i april anlände Familjen Stevens-Nielsens målningsförberedda Villa Kalmar till Höör i Skåne. Två veckor efter husleveransen fick de nycklarna till sitt drömhus. Därefter satte de själva den sista finishen på huset.

Målningsförberett

Familjen Stevens-Nielsen är en aktiv familj som älskar när det händer mycket kring dem. När de bestämt sig för att bygga hus valde de alternativet ”målningsförberett” hos SmålandsVillan, vilket innebär att de gjort större delen av det invändiga jobbet själva. De har bland annat lagt golv, spacklat och målat väggarna.
Att bygga hus när man är mitt uppe i småbarnslivet kan för många kännas skrämmande, men inte för familjen Stevens-Nielsen.

– Barnen har varit väldigt delaktiga i husbygget och genom hela husresan. Vi har försökt göra det till en familjegrej.

Öppen och ljus planlösning med plats för alla

Tidigare bodde familjen i en bostadsrätt men de hade en dröm om en egen villa och började kika runt. Snabbt insåg de att det inte var helt enkelt att hitta ett hus med tillräckligt många rum för sin stora familj. Familjen jämförde olika husföretag och olika husmodeller.

Storleken var såklart en viktig faktor när de letade men även husets planlösning.
- Vi funderade och kikade runt på hur vi skulle hitta ett bra och ekonomiskt boende som rymmer vår stora familj och hos SmålandsVillan fick vi väldigt mycket hus för pengarna. Vi visste från början att vi ville ha en stor umgängesdel eftersom vi älskar att ha huset fullt av gäster.

En trygg, snabb och smidig husresa

Valet föll på en Villa Kalmar och de älskar idag sin stora villa. Bäst av allt är det stora vardagsrummet som ligger i direkt anslutning till köket förklarar Olga. Det är otroligt skönt att kunna ha stora bjudningar med sina vänner där alla får plats och kan umgås.
– Det som avgjorde valet av husleverantör var helt klart vår säljare Hans Andreasson på SmålandsVillan i Helsingborg. Vi kände ett enormt stöd och en trygghet redan när vi möttes första gången. Allt kändes så smidigt!
– När vi bestämt oss för att bygga gick allt väldigt snabbt.
Alla papper skrevs på samma dag säger Olga och skrattar. Vi är rätt impulsiva av oss och när vi får en idé så är vi snabba till beslut. Vi hade inte ens en tomt när papperna skrevs och vi fick snabbt börja leta. De hittade ett nybyggt villakvarter i Höör och när familjen första gången åkte dit kändes det rätt direkt.
– Alla var så trevliga och kom ut och hälsade, vi kände direkt att här kommer vi att trivas. Här fanns även flera Smålandsvillor som vi kunde kika in i.
Den 13 januari skrevs den slutliga beställningen och den 10 april anlände familjens nya hus.

Egendesignat hem

Olga berättar att det roligaste med husresan var möjligheten att påverka och skapa sitt eget hem och att fatta alla beslut. Den där soliga vårdagen när huset äntligen kom färdigmonterat kändes allt så himla bra förklarar hon.
– Huset som kom var färdigbyggt i en fabrik och man visste att det var byggt inomhus och höll tätt. Bara timmar efter leveransen stod huset där på tomten. Byggarna om monterade huset var väldigt rutinerade och visste exakt varenda liten detalj. Jag kände mig ett otroligt lugn genom hela processen, säger Olga.

Dröm, planera och njut

Våra hus med övervåning kommer oinredda för att du själv ska kunna välja när du vill inreda den och vad du har för behov av rum och planlösning. Familjen Stevens-Nielsens övervåning är utrustad med ett härligt allrum, två sovrum till barnen, ett rymligt badrum och ett masterbedroom till Olga och Dennis som dessutom fått härliga dubbeldörrar.

Vi frågar Olga om hon skulle gjort något annorlunda i husbyggarresan.
– Vi hade definitivt tagit mer hjälp och inte gjort så mycket av jobbet själva, säger hon.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.