Beställ katalog
  • Kundreportage

Familjen byggde fritidshus med SmålandsVillan – "Vi ville ha mer än en sommarstuga"

Ett fritidshus behöver inte specifikt vara en fjällstuga eller en sommarstuga. Om det är nyproduktion kan den vara både och! När du har möjlighet att använda huset året runt blir det en plats för mycket mer än bara enstaka semesterdagar. För Michael och Barbara Lindstaedt från Tyskland blev fritidshuset ett andra hem.

Utanför Düsseldorf bor Michael och Barbara med dottern Franka. Men de har inte bara bott i Tyskland. När Michael fick en läkartjänst i Kalmar flyttade familjen till Sverige under ett par år och förälskade sig i det småländska semesterparadiset. Fem år senare flyttade familjen tillbaka till Tyskland och redan då kom saknaden efter Kalmar och tankarna om ett eget hus där.

– Vi hade fortfarande vänner i Kalmar som vi ville träffa och tänkte därför att det var smidigt med något eget. Då slipper vi hyra en stuga och stressa med att boka i tid för att hitta något som är ledigt. Vi har bott i gamla stugor tidigare och de är jättecharmiga men naturligtvis har de sina nackdelar. Då kom vi på att vi kanske skulle bygga något nytt som är underhållsfritt de första åren och där man kan styra uppvärmningssystemet, det har man såklart inte i sådana stugor som är oisolerade, säger Barbara.

Fritidshus med villastandard

Först funderade paret på att bygga i lösvirke men insåg att det blev krångligt när de bodde i Tyskland och att det faktiskt blev dyrare för dem än att köpa ett färdigt modulhus. Önskemålet var ett litet hus och snart hittade de rätt: ett Villa Näsby. Husmodellen är SmålandsVillans minsta men har ändå plats för massvis av förvaring, groventré att hänga badkläderna i och möjlighet till 2-3 sovrum och 1-2 badrum.

– Vi visste att vi ville ha villastandard, det var viktigt för oss. Vi ville inte bara ha en sommarstuga, vi ville kunna komma till Sverige även under de kallare årstiderna. Vi önskade en extra toalett och öppen planlösning så Villa Näsby passade oss jättebra. Vi gillade planlösningen där vi kunde välja till en toalett, ha ett stort vardagsrum och två sovrum eftersom vi bara har ett barn, berättar Barbara.

Att välja bland SmålandsVillans standard- och tillvalssortiment tyckte Barbara var smidigt och enkelt. Sortimentet består från början av produkter med hög standard och noga utvalda tillval från ledande leverantörer. Det gör det enklare att välja samtidigt som det finns utrymme för att ge huset det lilla extra som gör ditt hem personligt.

– Vi hade testat Husbyggaren, varit inne på hemsidan och visste därför vad vi ville ha när det kom till tillval. Vi gillade att det var så enkelt samt att det var en fördel då man sparar mycket tid när man inte behöver åka runt för att titta på en massa dörrar och kakel. SmålandsVillan har redan från början valt produkter som är bra, menar Barbara.

En säker husresa med totalentreprenad

Alla har inte 100 mil till sitt fritidsställe som familjen Lindstaedt har, men de allra flesta bygger sina fritidshus en bit ifrån sin boendeort. Därför är det viktigt för oss på SmålandsVillan att våra kunder får en trygg husresa och vi har därmed en rad garantier och försäkringar, något som gjorde att Michael och Barbara kände att de var i trygga händer.

– Slutligen var det framförallt planlösningen som gjorde att vi bestämde oss för SmålandsVillan men också för att vi kände att kontoret i Kalmar var proffsiga och vi fick mycket stöd och hjälp. Vi valde totalentreprenad med grund som innebär att SmålandsVillan tar ansvar för hela byggnationen. Hela paketet med försäkringar var värdefullt för oss som bor utomlands eftersom det är svårt om något går fel på byggplatsen. Detta var smidigt och kändes säkert och tryggt, säger Michael.

Mycket mer än ett fritidshus

Nu står Michael och Barbaras fritidshus klart söder om Kalmar. Dit kan de komma när som helst på året och njuta av så väl ett snötäckt Kalmar slott som ett varmt dopp i Kalmarsund. Och eftersom det inte är någon vanlig sommarstuga de har byggt hoppas de även kunna bo här när de pensionerat sig.

– Vi trivs jättebra och det är så mysigt i huset. Vi har jobbat mycket i år med att anlägga trädgård, bygga altan och fixa staket men huset var ju färdigt direkt. Vi kan åka till huset och bara slappna av, berättar Barbara.

– Vi ska dit i sommar och har bestämt oss för att vi bara ska njuta av huset, säger Michael.

Fritidshus från SmålandsVillan

Är du på jakt efter det perfekta renoveringsobjektet? Ett smultronställe med potential? Då har du hamnat helt fel. Rusta-upp-romantik i all ära, men vem vill jobba på semestern? Vi erbjuder gedigna fritidshus som gör vistelsen njutbar över tiden.

Läs mer om våra fritidshus
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Helen Hedlund Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.