Beställ katalog
  • Kundreportage

Villa Kalmar – personligt för den växande barnfamiljen!

Stina, Markus och dottern Bonnie flyttade in i sin nya Villa Kalmar i Borlänge i mars 2016. Ett trivsamt hem fyllt av färger, idéer och personlighet.

Drömmen om ett eget hus

Familjen bodde tidigare i en bostadsrätt där de trivdes bra, men de drömde om ett eget fristående hus som de kunde fixa med och inreda som de själva ville ha det. I början av 2016 flyttade de in i sin nya Villa Kalmar där de verkligen lyckats sätta sin egen prägel. 

- Vi kikade runt på olika hus innan vi bestämde oss, säger Stina. Vi besökte bland annat SmålandsVillans visningshus i Borlänge som var ett Villa Kalmar. Vi fastnade direkt för huset och bestämde oss för att bygga detta.

1,5-planshus med gott om utrymme

Villa Kalmar är ett av SmålandsVillans mest populära hus, med en luftig och ljus planlösning. På undervåningen finns flera utgångar till trädgården, vilket suddar ut gränserna mellan ut och inne.

- Vi gillar verkligen husets öppna planlösning mellan vardagsrummet och köket, säger Stina. Dessutom är det väldigt ljust och trevligt eftersom det finns ett antal långsmala fönster på nedre plan som ger ett härligt ljusinsläpp.

Mycket hus för pengarna

SmålandsVillans hjärtesak är att erbjuda ”mycket hus för pengarna”, vilket betyder tid och pengar över till familj och vänner, fritidsintressen, tillställningar och resor. Stina och Markus valde dessutom alternativet ”målningsförberett” vilket innebär att de sparat ytterligare pengar genom att göra mycket av arbetet invändigt själva, så som att måla, tapetsera, sätta golv, foder och lister.

- SmålandsVillan passade oss perfekt eftersom vi ville göra mycket av jobbet själva och sätta vår egen prägel på huset, säger Stina.

En personlig planlösning med plats för framtidsdrömmar

Entréplanet i SmålandsVillans 1,5- och 2-planshus levereras helt färdigt och övervåningen inreder man på egen hand när man själv får tid och lust. Förra året byggde Markus klart husets övervåning. De valde att bygga ett stort sovrum i ena delen av huset och två mindre i den andra. Utöver detta har de byggt ett stort allrum, ett förråd och ett badrum.

- Fördelen med att inreda övervåningen själv är att man kan utforma och anpassa den efter sin familjs behov, säger Stina.

I framtiden planerar de för ännu ett barnrum – eftersom familjen väntar tillökning – och klädkammaren på övervåningen ska flyttas ner. Även vardagsrummet behöver ändras om med fler sittplatser för den växande familjen.

- Men jag njuter varje gång vi tar till lite förändringar, på så sätt känns det att huset lever med oss, säger Stina och ler.

Barnvänligt och färgsprakande

Stina och Markus har med omsorg skapat sitt hem, fyllt av färg och personlighet.

- Det viktigaste när jag inreder är att det ska vara barnvänligt, förklarar Stina. Barnen ska inte behöva anpassa sig efter hemmets möbler och skörhet. Annars tänker jag alltid glatt när jag inreder. Färg, minnen och mysiga sittplatser är viktigt för oss.
Senaste projektet familjen gjort är en pergola på altanen. I sommar ska de isolera garaget och planera fler växter och buskar och Stina har också en dröm om att bygga ett växthus på trädgården.

Sveriges mysigaste hem

Stina och Markus hus är med i en tävling på villalivet.se där man tävlar om Sveriges mysigaste hem. Kika in på sidan och lägg din röst på deras Villa Kalmar. Ta gärna även en titt på Stinas fina instagramkonto @stinajss, som är fyllt av massa inspiration och fina bilder.

Stinas tips till andra som går i husbyggartankar

Titta runt på olika husmodeller men försök tänka er hur livet ser ut om fyra år och inte så mycket hur det ser ut i dag. Då är det lättare att välja en husmodell som passar er på längre sikt.

 

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Niclas Johansson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.