Beställ katalog
  • Att bygga hus

Ring, ring – därför ska du lyfta luren till säljaren

Att bygga ett nytt hus är en stor och härlig affär – så länge vägen dit inte kantas av missförstånd och komplikationer, förstås. Som tur är finns det ett enkelt sätt att undvika allt sådant: ta hjälp av SmålandsVillans duktiga säljare.

Skaffa en vän på vägen

I dessa digitala tider är vi många som föredrar att kommunicera via mail och sms. Inget fel i det, men när det handlar om så viktiga saker som familjens nya hem är den personliga kontakten oslagbar, menar Camilla Andersson, säljare på SmålandsVillan i Karlstad.

Camilla Andersson, säljare på SmålandsVillan i Karlstad.

– Mail är bra på sitt sätt, men det är också lätt att det blir missförstånd. Att istället ringa och prata med oss gör att vi lär känna varandra på ett helt annat sätt. Och då kan vi också få en bättre förståelse för hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Lättare att komma igång

Att starta husresan med en pratstund innebär också att steget till ett möte blir enklare. Nu har ni ju redan känt varandra på pulsen lite, eller hur? Camilla berättar att hon brukar köra det första mötet i ett visningshus, vilket brukar vara väldigt uppskattat.

– Ja, det är ju något särskilt med att få uppleva våra hus i verkligheten och det är alltid lika roligt att se kundernas reaktioner. Kundkontakten är det allra bästa med mitt jobb. Det är fantastiskt roligt att träffa så många olika människor och att få vara med på deras stora resa.

Få svar på dina frågor

Vilka valmöjligheter har vi? Hur snabbt kan vi flytta in? Och, såklart, vad kostar det att bygga hus? Det här är några av de vanligaste frågorna som blivande husbyggare ställer, och svaren får du såklart av din säljare.

– Snabb återkoppling är viktigt för oss, liksom att du ska få all information du behöver oavsett om det gäller tillval, tomter, ekonomi, detaljplan och bygglov – eller kanske hur det fungerar med totalentreprenad. Tillsammans diskuterar vi oss fram till den bästa lösningen för er. Sedan får ni en produktionskostnadskalkyl på vad det kommer att kosta, och den tar ni sedan med er till banken, förklarar Camilla.

Bli av med missuppfattningar

På frågan om vilken som är den vanligaste missuppfattningen kring att bygga nytt svarar Camilla blixtsnabbt.

– Priset. Många tror att det blir så mycket dyrare att bygga ett nytt hus än att köpa ett begagnat, men så behöver det inte alls vara. Här har vi på SmålandsVillan en stor fördel med fasta priser och tydliga kalkyler. Dessutom har ett nybyggt hus låga driftskostnader, inte minst när det kommer till uppvärmningen. Det här med att SmålandsVillan ger dig mycket hus för pengarna stämmer verkligen.

Slipp oroa dig i onödan

Att bygga ett nytt hus är för många den största investeringen i livet, så det är inte konstigt att bli lite orolig längs med vägen – inte minst när det handlar om ekonomin. Här är Camillas uppmaning enkel: hör av dig till din säljare direkt.

– När du går i husbyggartankar är det bästa att smida medan järnet är varmt, istället för att gå hemma och kanske bygga upp ännu mer orostankar. Ring oss direkt, så får du svar på en gång.

Camillas husbyggartips

1 - Våga vidga vyerna

Här i Karlstad är det svårt att hitta tomter i centrala stan, precis som på många andra orter i Sverige. Samtidigt kan det finnas gott om fina tomter i grannkommunerna – så stirra dig inte blind på bara ett område, utan ge dig ut och upptäck. Och fråga oss gärna om tomter, vi får ofta förhandsinformation om vad som är på gång.

2 - Gå på visning

Ett besök i ett av våra visningshus gör att du verkligen får uppleva känslan av hur det är att bo i en Smålandsvilla. Det är en helt annan sak att uppleva ljuset, takhöjden och ytorna i verkligheten istället för på en ritning.

3 - Testa Husbyggaren

Om du inte redan gjort det, passa på att prova Husbyggaren. Verktyget är jättepopulärt hos mina kunder, det är många som gillar att vara inne och greja där – och det är lätt att se hur olika tillval påverkar priset.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Hanna Sigland Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.